Salamipiirakka persiljalla

Aiemmin väsäsin kinkkupiirakan, tänään uunista pyöräytetään metukkaversio, joka suorastaan sulaa suussa.

Piirakan raaka-aineet

Taikina

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 125 g voita

En laita taikinaan suolaa, koska metu on muutenkin suolaista.

Täyte

  • 150 g salamia
  • 5 valkosipulin kynttä, puristettuna
  • 120 g luumutomaatteja, siivaloituna
  • 2 munaa
  • 1 prk creme fraichea (18 %)
  • 1 prk ruokakermaa (15 %)
  • 1 prk smetanaa (42 %)
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • pala purjoa, viipaloituna vähintään puoliympyröiksi, ehkä hakattuna
  • 1 puska persiljaa, hakattuna pieneksi
  • mustapippuria myllystä
  • muskottipähkinää (ehdottomasti juuri raastettua)

Piiraan valmistaminen

    1. Valmistetaan voitaikina perinteiseen tyyliin eli mitataan jauhot kuppiin ja sekoitetaan joukkoon leivinjauhe. Heitetään joukkoon voi ja pienitään se pieniksi paloiksi jauhon joukkoon joko käsin nyppimällä tai esim. veitsellä pieniä suikaleita veistellen.

    1. Puristellaan taikina käsin varovaisesti kiinteäksi ja levitellään kevyesti öljytyn ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle (vuoan halkaisija oli 28 cm).

    1. Paistetaan pohjaa n. 6,2 minuuttia 200-asteisessa uunissa, jotta pohja kovettuu hieman. Aika voisi olla tästä pidempikin, kannattaa tarkkailla paiston aikana tiiviisti etenkin loppupuolella.
    2. Viipaloidaan metukka, purjo (huuhdellaan lävikössä), tomaatti ja levitellään ne pohjan päälle.

    1. Sekoitetaan täytteen loput osat keskenään (sopivasti valmisteltuna) ja kaadetaan ne vuokaan.
    1. Paistetaan 200 asteessa, kunnes kypsää (luokkaa puoli timmaa). Paistan quichen uunipellin ja leivinpaperin päällä, jotta mahdollinen yli kiehuminen ei päädy uuniin pohjalle.

    1. Nautitaan (esimerkiksi) oluen kera. Alla Cantillonin lambiccia, jota naukkailen ruokaa valmistaessani.

Kommenttia

  • Jauhoja olisi saanut olla pohjassa hieman enemmän. Tämä siitä huolimatta, että olen tehnyt tällä reseptillä aiemminkin. Taikina jäi hieman löysäksi.
  • Täytteitä oli melko paljon. Purjo olisi kannattanut hakata pienemmäksi, vähintään puoliympyröiksi. Samoin persilja. Näin kamat levittyvät tasaisemmin ja vuokaan mahtuu enemmän rojua.
  • Lopuksi sanoisin, että piiras kannattaa valmistaa edellisenä päivänä. Näin maut tasaantuvat ja pohja kiinteytyy.

Lähde

Ifood


Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Salamipiirakka persiljalla”
  1. Big Tim says:

    Tätä pitää testata. Salami näyttää maukkaalta.

    • Mr. Smetana says:

      Joo toi oli melko hyvä. Pohja on kriittisessä osassa ja sitä pitää vielä hieroa. Ainoastaan riittävän monta quichea tekemällä saa tuntuman.

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , , , , , , , · Luontihetki: Monday, September 27, 2010