Salamipiirakka persiljalla

Aiemmin vÀsÀsin kinkkupiirakan, tÀnÀÀn uunista pyörÀytetÀÀn metukkaversio, joka suorastaan sulaa suussa.

Piirakan raaka-aineet

Taikina

  • 2,5 dl vehnĂ€jauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 125 g voita

En laita taikinaan suolaa, koska metu on muutenkin suolaista.

TĂ€yte

  • 150 g salamia
  • 5 valkosipulin kynttĂ€, puristettuna
  • 120 g luumutomaatteja, siivaloituna
  • 2 munaa
  • 1 prk creme fraichea (18 %)
  • 1 prk ruokakermaa (15 %)
  • 1 prk smetanaa (42 %)
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • pala purjoa, viipaloituna vĂ€hintÀÀn puoliympyröiksi, ehkĂ€ hakattuna
  • 1 puska persiljaa, hakattuna pieneksi
  • mustapippuria myllystĂ€
  • muskottipĂ€hkinÀÀ (ehdottomasti juuri raastettua)

Piiraan valmistaminen

    1. Valmistetaan voitaikina perinteiseen tyyliin eli mitataan jauhot kuppiin ja sekoitetaan joukkoon leivinjauhe. HeitetÀÀn joukkoon voi ja pienitÀÀn se pieniksi paloiksi jauhon joukkoon joko kÀsin nyppimÀllÀ tai esim. veitsellÀ pieniÀ suikaleita veistellen.

    1. Puristellaan taikina kÀsin varovaisesti kiinteÀksi ja levitellÀÀn kevyesti öljytyn ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle (vuoan halkaisija oli 28 cm).

    1. Paistetaan pohjaa n. 6,2 minuuttia 200-asteisessa uunissa, jotta pohja kovettuu hieman. Aika voisi olla tÀstÀ pidempikin, kannattaa tarkkailla paiston aikana tiiviisti etenkin loppupuolella.
    2. Viipaloidaan metukka, purjo (huuhdellaan lÀvikössÀ), tomaatti ja levitellÀÀn ne pohjan pÀÀlle.

    1. Sekoitetaan tÀytteen loput osat keskenÀÀn (sopivasti valmisteltuna) ja kaadetaan ne vuokaan.
    1. Paistetaan 200 asteessa, kunnes kypsÀÀ (luokkaa puoli timmaa). Paistan quichen uunipellin ja leivinpaperin pÀÀllÀ, jotta mahdollinen yli kiehuminen ei pÀÀdy uuniin pohjalle.

    1. Nautitaan (esimerkiksi) oluen kera. Alla Cantillonin lambiccia, jota naukkailen ruokaa valmistaessani.

Kommenttia

  • Jauhoja olisi saanut olla pohjassa hieman enemmĂ€n. TĂ€mĂ€ siitĂ€ huolimatta, ettĂ€ olen tehnyt tĂ€llĂ€ reseptillĂ€ aiemminkin. Taikina jĂ€i hieman löysĂ€ksi.
  • TĂ€ytteitĂ€ oli melko paljon. Purjo olisi kannattanut hakata pienemmĂ€ksi, vĂ€hintÀÀn puoliympyröiksi. Samoin persilja. NĂ€in kamat levittyvĂ€t tasaisemmin ja vuokaan mahtuu enemmĂ€n rojua.
  • Lopuksi sanoisin, ettĂ€ piiras kannattaa valmistaa edellisenĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€. NĂ€in maut tasaantuvat ja pohja kiinteytyy.

LĂ€hde

Ifood


Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Salamipiirakka persiljalla”
  1. Big Tim says:

    TÀtÀ pitÀÀ testata. Salami nÀyttÀÀ maukkaalta.

    • Mr. Smetana says:

      Joo toi oli melko hyvÀ. Pohja on kriittisessÀ osassa ja sitÀ pitÀÀ vielÀ hieroa. Ainoastaan riittÀvÀn monta quichea tekemÀllÀ saa tuntuman.

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: , , , , , , , · Luontihetki: Monday, September 27, 2010