Syrnikit (rahkalettuset)

Syrnikit-intro

Syrnikit ovat venÀlÀinen perinneruoka, jonka valmistusaineisiin lukeutuvat mm. rahka ja smetana. Syömme syrnikit borssikeiton jÀlkiruokana. MielestÀni nÀmÀ olivat maukkaita.

Valmistusaika: 1 h

Aineet

  • 2 prk (500 g) rahkaa
  • smetanaa (rahkan sekaan ja lettujen oheen)
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnĂ€jauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Työstö

  1. Valutetaan siivilÀssÀ rahkasta nestettÀ pois ja sekoitetaan joukkoon haluttu mÀÀrÀ smetanaa.
  2. Vatkataan munat kuohkeaksi ja sekoitetaan rahka-smetanan joukkoon.
  3. Sekoitetaan joukkoon osa jauhoista ja muotoillaan taikinasta pötkö, joka kieritellÀÀn jauhoissa. Viipaloidaan taikinasta lettusia ja laitetaan ne jÀÀkaappiin lepÀÀmÀÀn.
  4. Paistetaan lettuset pannulla.
  5. Nautitaan smetanan ja raparperihillon ohessa.

Syrnikit-taikina Syrnikit-jauhoissa

Valmiita-syrnikkejÀ Syrnikki-lautasella

LĂ€hteet

Datsha.com:in syrnikkiohje

Alkon syrnikkiohje


Kommentit

Yksi kommentti postaukseen “Syrnikit (rahkalettuset)”
  1. Neiti Cocktailkurkku says:

    NÀyttÀÀ kyllÀ tosi maukkailta. MÀkin voisin joskus noita maistella.

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: , , · Luontihetki: Saturday, October 17, 2009