Syrnikit (rahkalettuset)

Syrnikit-intro

Syrnikit ovat venäläinen perinneruoka, jonka valmistusaineisiin lukeutuvat mm. rahka ja smetana. Syömme syrnikit borssikeiton jälkiruokana. Mielestäni nämä olivat maukkaita.

Valmistusaika: 1 h

Aineet

  • 2 prk (500 g) rahkaa
  • smetanaa (rahkan sekaan ja lettujen oheen)
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Työstö

  1. Valutetaan siivilässä rahkasta nestettä pois ja sekoitetaan joukkoon haluttu määrä smetanaa.
  2. Vatkataan munat kuohkeaksi ja sekoitetaan rahka-smetanan joukkoon.
  3. Sekoitetaan joukkoon osa jauhoista ja muotoillaan taikinasta pötkö, joka kieritellään jauhoissa. Viipaloidaan taikinasta lettusia ja laitetaan ne jääkaappiin lepäämään.
  4. Paistetaan lettuset pannulla.
  5. Nautitaan smetanan ja raparperihillon ohessa.

Syrnikit-taikina Syrnikit-jauhoissa

Valmiita-syrnikkejä Syrnikki-lautasella

Lähteet

Datsha.com:in syrnikkiohje

Alkon syrnikkiohje


Kommentit

Yksi kommentti postaukseen “Syrnikit (rahkalettuset)”
  1. Neiti Cocktailkurkku says:

    Näyttää kyllä tosi maukkailta. Mäkin voisin joskus noita maistella.

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , , · Luontihetki: Saturday, October 17, 2009