Syrnikit (rahkalettuset)
Syrnikit ovat venäläinen perinneruoka, jonka valmistusaineisiin lukeutuvat mm. rahka ja smetana. Syömme syrnikit borssikeiton jälkiruokana. Mielestäni nämä olivat maukkaita.
Valmistusaika: 1 h
Aineet
- 2 prk (500 g) rahkaa
- smetanaa (rahkan sekaan ja lettujen oheen)
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
Työstö
- Valutetaan siivilässä rahkasta nestettä pois ja sekoitetaan joukkoon haluttu määrä smetanaa.
- Vatkataan munat kuohkeaksi ja sekoitetaan rahka-smetanan joukkoon.
- Sekoitetaan joukkoon osa jauhoista ja muotoillaan taikinasta pötkö, joka kieritellään jauhoissa. Viipaloidaan taikinasta lettusia ja laitetaan ne jääkaappiin lepäämään.
- Paistetaan lettuset pannulla.
- Nautitaan smetanan ja raparperihillon ohessa.
Lähteet
Tsekkaa myös nämä:

Vedettyä sikaa
Pulled pork eli tuttavallisemmin vedetty sika maistuu tilanteessa kuin tilanteessa. Katso valmistusohje tästä. Myös insinööreille!

Vehnätortillat
Tortilla ja taikinaan laardia – molemmat tietenkin itse tehtyjä. Tsigeditsekkaa reseptit.
Näyttää kyllä tosi maukkailta. Mäkin voisin joskus noita maistella.