Borssikeitto

Borssi-intro

Borssikeitto eri valmistustapoineen ja kirjoitusmuotoineen on Itä- ja Keski-Eurooppalainen ruokalaji, joka monesti yhdistetään venäläiseen keittiöön. Perusidea on selvä: keittoon haetaan väriä punajuuresta kun taas muut resepti ainesosaset vaihtelevat. Toteutamme runsaasti kaalia sisältävän version, josta tuli oikein maukas.

Teemme melko ison lastin, josta riittää kuudesta kahdeksaan annosta riippuen oheistarpeiden määrästä. Näin isoa erää ei tietysti kannata tehdä, jos syöjiä on vähän tai keittoa ei halua syödä usealla kerralla. Tietyt vaiheet kuten lihan keittäminen ja kasvisten kypsentäminen vievät kuitenkin aina yhtä paljon aikaa, joten ihan yhdelle hengellekään tätä ei kannata valmistaa. Reseptin voinee hyvin esim. puolittaa.

Valmistusaika: 6 h

Ainekset

Alkuliemi

  • 1,1 kg härän kulmapaistia
  • keittojuureksia (lanttu, porkkana, purjo, persilja)
  • laakerinlehti
  • maustepippuria (kokonainen)
  • 1,5 l vettä
  • 1 tl suolaa

Loput tavarat

  • 170 g pekonia
  • 1 kg kaalia
  • punajuuria
  • 2 porkkanaa
  • pala juuriselleriä
  • 2 perunaa (omasta maasta)
  • 2 sipulia
  • 10 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja sokeria
  • 1 rkl etikkaa
  • 4 nakkia
  • ruohosipulia

Valmistus

    1. Suoritetaan lihan keitto. Ensin poistetaan lihasta liiat kalvot / rasvat ja keitetellään sitä muiden alkuliemen kamojen kanssa 4 tuntia.

Lihakiehumaan Liha-kiehuu

    1. Annetaan lihan jäähtyä hetki liemessään ja poistetaan liha liemestä. Siivilöidään liemi ja säästetään se lisättäväksi lopulta keittoon.

Lihat-liemestä

    1. Pilkotaan pekoni ja ruskistetaan se kasvisten kanssa, kasviksia pienissä erissä lisäten. Lisätään lihan keitinliemi sekä haudutetaan kasvikset kypsäksi.

Kasvikset-pannussa

    1. Lisätään loput aineet eli mausteet, lihat ja nakit. Keitetään hetki ja tarjotaan smetanan ja mahdollisesti leivän ohessa.

Borssi-pöydässä

    1. Nautitaan smetanan ja persiljan kera.

Borssi-astiassa

  1. Jälkiruoaksi tarjoillaan syrnikit eli rahkaletut.

Lähde

Datsha.com’in Borsch-keitto-resepti


Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , · Luontihetki: Tuesday, October 13, 2009