Kana-pekoni-juusto-piiras

Jeppis. Quichea on työstetty ja muutama kerta. TÀllÀ kertaa kokeilen pohjassa hieman ruisjauhoja ja lopputulos on, pohjan puolesta, parhain tÀhÀn mennessÀ.

Piirakan raaka-aineet

Taikina

  • 2,2 dl vehnĂ€jauhoja
  • 0,3 dl ruisjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 125 g voita
  • 0,5 dl vettĂ€

Pari kertaa on taikinaa hierottu, mutta nyt se alkaa olla kondiksessa. Jos taikina jÀÀ liian kuivaksi, lisÀÀ hieman voita tai öljyÀ. NyrkkisÀÀntö on, ettÀ taikinasta tÀytyy tulla suht kiinteÀ möykky. En laita taikinaan suolaa, koska kÀyttÀmÀni kamat (peksu, juusto) ovat muutenkin suolaisia.

TĂ€yte

  • 120 g broilerin filettĂ€ (yksi rintaleike), viipaloituna uhueksi
  • 100 g pekonia
  • 100 g valkohomejuustoa (Brie, Camembert, tms.)
  • 0,5 pientĂ€ sipulia (paistetaan pekonin kanssa)
  • 5 valkosipulin kynttĂ€, hakattuna
  • 2 munaa
  • 200 g creme fraichea (8 %)
  • 120 g smetanaa (20 %)
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • pala purjoa, viipaloituna vĂ€hintÀÀn puoliympyröiksi, mielellÀÀn hakattuna
  • 1 puska oreganoa, hakattuna pieneksi
  • valkopippuria myllystĂ€

Piiraan valmistaminen

  1. Valmistetaan voitaikina perinteiseen tyyliin eli mitataan jauhot kuppiin ja sekoitetaan joukkoon leivinjauhe. HeitetÀÀn joukkoon voi ja pienitÀÀn se pieniksi paloiksi jauhon joukkoon joko kÀsin nyppimÀllÀ tai esim. veitsellÀ pieniÀ suikaleita veistellen.
  2. Puristellaan taikina kÀsin varovaisesti kiinteÀksi ja levitellÀÀn kevyesti öljytyn ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle (vuoan halkaisija oli 28 cm).
  3. Paistetaan pohjaa n. 6,8 minuuttia 200-asteisessa uunissa, jotta pohja kovettuu.
  4. Ruskistetaan pekoni ja sipuli pekonin ihrassa. Kaadoin ylimÀÀrÀisen lÀskin pois paistamisen jÀlkeen, mutta voit tietenkin kÀyttÀÀ sen halutessasi enemmÀn makua ja suonien tukkeutumista.
  5. Kasataan piiras seuraavalla tavalla. Pohjan pÀÀlle pekoni ja sipuli -paistos, siihen purjo, yrtit ja kana.
  6. LisÀtÀÀn juusto ja lÀlli.
  7. Paistetaan 200 asteessa, kunnes kypsÀÀ (luokkaa puoli timmaa). Paistan quichen uunipellin ja leivinpaperin pÀÀllÀ, jotta mahdollinen yli kiehuminen ei pÀÀdy uuniin pohjalle.
  8. Nautitaan (esimerkiksi) oluen kera.

Kokkauskalja

Kokkailun ohessa nautin yhden Puntigamerin. KyseessÀ on ItÀvaltalainen lager-olut (5,1% abv).


Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: , , , · Luontihetki: Friday, October 15, 2010