Syrnikit (rahkalettuset)
Syrnikit ovat venÀlÀinen perinneruoka, jonka valmistusaineisiin lukeutuvat mm. rahka ja smetana. Syömme syrnikit borssikeiton jÀlkiruokana. MielestÀni nÀmÀ olivat maukkaita.
Valmistusaika: 1 h
Aineet
- 2 prk (500 g) rahkaa
- smetanaa (rahkan sekaan ja lettujen oheen)
- 2 munaa
- 2 dl vehnÀjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
Työstö
- Valutetaan siivilÀssÀ rahkasta nestettÀ pois ja sekoitetaan joukkoon haluttu mÀÀrÀ smetanaa.
- Vatkataan munat kuohkeaksi ja sekoitetaan rahka-smetanan joukkoon.
- Sekoitetaan joukkoon osa jauhoista ja muotoillaan taikinasta pötkö, joka kieritellÀÀn jauhoissa. Viipaloidaan taikinasta lettusia ja laitetaan ne jÀÀkaappiin lepÀÀmÀÀn.
- Paistetaan lettuset pannulla.
- Nautitaan smetanan ja raparperihillon ohessa.
LĂ€hteet
Tsekkaa myös nÀmÀ:
VedettyÀ sikaa
Pulled pork eli tuttavallisemmin vedetty sika maistuu tilanteessa kuin tilanteessa. Katso valmistusohje tÀstÀ. Myös insinööreille!
VehnÀtortillat
Tortilla ja taikinaan laardia – molemmat tietenkin itse tehtyjĂ€. Tsigeditsekkaa reseptit.
NÀyttÀÀ kyllÀ tosi maukkailta. MÀkin voisin joskus noita maistella.