Jussilan satoa – Kainuun Quesadilla
Alunperin oli tarkoitus aloittaa täydellisen hampurilaisen metsästys ja grillailla niitä tyytyväisenä luonnonrauhassa. Ankeahko keli ja mökkiolosuhteet käänsivät ajatukset kuitenkin hieman helpompiin safkoihin. Quesadilloja piti tehdä alunperin jokaiselle oma perinteinen kahden lätyn versio, uunin rajallisen pinta-alan vuoksi päädyimme tekemään kaksi 5:n päällekkäisen lätyn annosta. Tämä oli onnistunut kokeilu, annos säilyi keskeltä kosteana ja päältä rapeana.
Kainuun Quesadilla resepti
Aineet:
Sipulia
Cheddaria raastettuna (ainakin 200g)
Tomaattia
Kesäkurpitsa
Herkkusieniä
Salsaa (chunky)
Smetanaa
Maissilättyjä
Tuore chili, (siemenet poistettuna)
pippuria, suolaa
Avokadoa
Salaattia
Valmistus:
Paista pannussa miedolla lämmöllä herkkusieniä,kesäkurpitsaa, chiliä ja sipulia hetken verran, herkkusienistä on hyvä saada liiat nesteet pois. Valkosipuli sopisi joukkoon, sitä nyt vaan ei ollut.
Lämmitä uuni 175-200 asteeseen.
Laita vuokaan tai pellille maissilätty, päälle cheddaria ja kasviksia sopiva määrä, ripottelee hieman myös salsaa. Uusi lätty päälle ja toista sama kuvio. Viimeisen lätyn päälle voi laittaa vielä hieman cheddaria.
Uunissa taisi olla n 10-20min.
Quesadillan oheen salsaa, avokadoa chopped, salaattia ja tietenkin smetanaa
Kommentit:
Kaikki kuorossa: Järjettömän hyvää!!
Big Tim: Smetana pehmitti makua. On se aine.
Tsekkaa myös nämä:
Sessiopoustaus lohensavustuksesta pallogrillissä. Savustustekniikkaa ja prosessikehitystä. Lue ja opi!
Isolla avotulella pitkään valmistettua lihaa. Mukana myös nuotiotunnelmia.
Hyvän näkönen lätty
Herkulliselta näyttää!! Kaenuussa kaekki onnistuu;-)