Pastaa, pestoa ja paprikaa

Kanat-intro
Tää on helppo perusresepti: pastaa ja pestoa. En tiedä voiko tässä oikeastaan edes puhua kokkauksesta, koska kamat lähinnä sekoitellaan keskenään. Lopputulos on kuitenkin oikein maukas, joten tämä resepti on tekemisen arvoinen. En jaksa tehdä pestoa itse, vaikka tietysti se olisi oikein tätä maukasta ruokaa ajatellen.

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aineet

  • 100 g vuohenjuustoa (suosittelen melko kiinteää versiota, jotta ei häviä kokonaan satsin joukkoon)
  • 400 g broilerin rintaa (kannattaa tehdä melko pieniä paloja, jotta löytyy tasaisesti annoksesta)
  • 400 g pastaa (ennen keittämistä)
  • 1 sipuli
  • 10 valkosipulin kynttä
  • 1 pkt kirsikkatomaatteja
  • 2 suippopaprikaa
  • 0,5 prk pestoa
  • 1 tlk kapriksia (Nuppuja; marjatkin käyvät, ja jos käyttäisin marjoja, hakkaisin ne ennen käyttöä.)
  • 2 kukkuraa rkl dijonia
  • vastaruohittua mustapippuria
  • chiu chow -chiliöljyä (broileria maustamaan)
  • öljyä sipulien paistamiseen

Menetelmä

  1. Keitetään pasta runsaassa, ripeästi kiehuvassa vedessä. Kuten kaikissa pastaruoissa, on erittäin tärkeää keittää pasta tilaan “al dente”. Muuten ei homma toimi.
  2. Pastan-keittämistä

  3. Paloitellaan broilerin filé ja vuorataan se chiliöljyllä. Kypsennetään broisku uunissa; toki liesikin kelpaa.
  4. Kanat-chilissä

  5. Viipaloidaan sipuli ja valkosipuli. Haetaan niihin väri kuumalta pannulta, mutta ei paisteta liian löysiksi. Muutama minuutti. Pyrin jättämään sipuliin suutuntumaa, jotta paketti ei ole pelkkä muusi.
  6. Sipulin-paistamista

  7. Pilkotaan, viipaloidaan, tms. loput tuotteet tarpeen mukaan ja sekoitetaan kaikki keskenään. Sekoittelen vuohen juuston lähempänä loppua, jotta pasta on jäähtynyt jonkin verran eikä juusto pääse täysin sulamaan.
  8. Pestoa-ja-pastaa Pasta-tomaatit-kapris Pesto-setti

  9. Nautitaan

Oheen

Setin voi nauttia esim. Brasserie St. Sylvesteren 3 Monts -oluen kera. Tää on hyvä keitto. Maistuu hyvältä ja nousee päähän ku metrinen halko. Smetana-blogi sanoo: “Kyllä!”

3 monts korkki 3 monts

Fiilis

Hyvää.

Vuohenjuustoa voisi toki olla enemmänkin. Tällaisenaan se on kuitenkin mukava sattuma, mutta jos haluat vuohenjuuston enemmän aineksen rooliin, voit kasvattaa sen määrää. Kun katson satsia kokonaisuutena ravitsemukselliselta kannalta, tässä on jo muutenkin melko paljon rasvaa (pesto, chiu chow, sipulin paistaminen) ja suolaa (pesto, kaprikset). Ehkä siksikään en lisää vuohenjuuston määrä.


Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , , , · Luontihetki: Tuesday, November 10, 2009