Pastaa, pestoa ja paprikaa

Kanat-intro
TÀÀ on helppo perusresepti: pastaa ja pestoa. En tiedÀ voiko tÀssÀ oikeastaan edes puhua kokkauksesta, koska kamat lÀhinnÀ sekoitellaan keskenÀÀn. Lopputulos on kuitenkin oikein maukas, joten tÀmÀ resepti on tekemisen arvoinen. En jaksa tehdÀ pestoa itse, vaikka tietysti se olisi oikein tÀtÀ maukasta ruokaa ajatellen.

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aineet

  • 100 g vuohenjuustoa (suosittelen melko kiinteÀÀ versiota, jotta ei hĂ€viĂ€ kokonaan satsin joukkoon)
  • 400 g broilerin rintaa (kannattaa tehdĂ€ melko pieniĂ€ paloja, jotta löytyy tasaisesti annoksesta)
  • 400 g pastaa (ennen keittĂ€mistĂ€)
  • 1 sipuli
  • 10 valkosipulin kynttĂ€
  • 1 pkt kirsikkatomaatteja
  • 2 suippopaprikaa
  • 0,5 prk pestoa
  • 1 tlk kapriksia (Nuppuja; marjatkin kĂ€yvĂ€t, ja jos kĂ€yttĂ€isin marjoja, hakkaisin ne ennen kĂ€yttöÀ.)
  • 2 kukkuraa rkl dijonia
  • vastaruohittua mustapippuria
  • chiu chow -chiliöljyĂ€ (broileria maustamaan)
  • öljyĂ€ sipulien paistamiseen

MenetelmÀ

  1. KeitetÀÀn pasta runsaassa, ripeĂ€sti kiehuvassa vedessĂ€. Kuten kaikissa pastaruoissa, on erittĂ€in tĂ€rkeÀÀ keittÀÀ pasta tilaan “al dente”. Muuten ei homma toimi.
  2. Pastan-keittÀmistÀ

  3. Paloitellaan broilerin filé ja vuorataan se chiliöljyllÀ. KypsennetÀÀn broisku uunissa; toki liesikin kelpaa.
  4. Kanat-chilissÀ

  5. Viipaloidaan sipuli ja valkosipuli. Haetaan niihin vÀri kuumalta pannulta, mutta ei paisteta liian löysiksi. Muutama minuutti. Pyrin jÀttÀmÀÀn sipuliin suutuntumaa, jotta paketti ei ole pelkkÀ muusi.
  6. Sipulin-paistamista

  7. Pilkotaan, viipaloidaan, tms. loput tuotteet tarpeen mukaan ja sekoitetaan kaikki keskenÀÀn. Sekoittelen vuohen juuston lÀhempÀnÀ loppua, jotta pasta on jÀÀhtynyt jonkin verran eikÀ juusto pÀÀse tÀysin sulamaan.
  8. Pestoa-ja-pastaa Pasta-tomaatit-kapris Pesto-setti

  9. Nautitaan

Oheen

Setin voi nauttia esim. Brasserie St. Sylvesteren 3 Monts -oluen kera. TÀÀ on hyvĂ€ keitto. Maistuu hyvĂ€ltĂ€ ja nousee pÀÀhĂ€n ku metrinen halko. Smetana-blogi sanoo: “KyllĂ€!”

3 monts korkki 3 monts

Fiilis

HyvÀÀ.

Vuohenjuustoa voisi toki olla enemmÀnkin. TÀllaisenaan se on kuitenkin mukava sattuma, mutta jos haluat vuohenjuuston enemmÀn aineksen rooliin, voit kasvattaa sen mÀÀrÀÀ. Kun katson satsia kokonaisuutena ravitsemukselliselta kannalta, tÀssÀ on jo muutenkin melko paljon rasvaa (pesto, chiu chow, sipulin paistaminen) ja suolaa (pesto, kaprikset). EhkÀ siksikÀÀn en lisÀÀ vuohenjuuston mÀÀrÀ.


Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: , , , · Luontihetki: Tuesday, November 10, 2009