Pastaa, pestoa ja paprikaa
TÀÀ on helppo perusresepti: pastaa ja pestoa. En tiedÀ voiko tÀssÀ oikeastaan edes puhua kokkauksesta, koska kamat lÀhinnÀ sekoitellaan keskenÀÀn. Lopputulos on kuitenkin oikein maukas, joten tÀmÀ resepti on tekemisen arvoinen. En jaksa tehdÀ pestoa itse, vaikka tietysti se olisi oikein tÀtÀ maukasta ruokaa ajatellen.
Valmistusaika: 45 minuuttia
Aineet
- 100 g vuohenjuustoa (suosittelen melko kiinteÀÀ versiota, jotta ei hÀviÀ kokonaan satsin joukkoon)
- 400 g broilerin rintaa (kannattaa tehdÀ melko pieniÀ paloja, jotta löytyy tasaisesti annoksesta)
- 400 g pastaa (ennen keittÀmistÀ)
- 1 sipuli
- 10 valkosipulin kynttÀ
- 1 pkt kirsikkatomaatteja
- 2 suippopaprikaa
- 0,5 prk pestoa
- 1 tlk kapriksia (Nuppuja; marjatkin kÀyvÀt, ja jos kÀyttÀisin marjoja, hakkaisin ne ennen kÀyttöÀ.)
- 2 kukkuraa rkl dijonia
- vastaruohittua mustapippuria
- chiu chow -chiliöljyÀ (broileria maustamaan)
- öljyÀ sipulien paistamiseen
MenetelmÀ
- KeitetÀÀn pasta runsaassa, ripeĂ€sti kiehuvassa vedessĂ€. Kuten kaikissa pastaruoissa, on erittĂ€in tĂ€rkeÀÀ keittÀÀ pasta tilaan “al dente”. Muuten ei homma toimi.
- Paloitellaan broilerin filé ja vuorataan se chiliöljyllÀ. KypsennetÀÀn broisku uunissa; toki liesikin kelpaa.
- Viipaloidaan sipuli ja valkosipuli. Haetaan niihin vÀri kuumalta pannulta, mutta ei paisteta liian löysiksi. Muutama minuutti. Pyrin jÀttÀmÀÀn sipuliin suutuntumaa, jotta paketti ei ole pelkkÀ muusi.
- Pilkotaan, viipaloidaan, tms. loput tuotteet tarpeen mukaan ja sekoitetaan kaikki keskenÀÀn. Sekoittelen vuohen juuston lÀhempÀnÀ loppua, jotta pasta on jÀÀhtynyt jonkin verran eikÀ juusto pÀÀse tÀysin sulamaan.
- Nautitaan
Oheen
Setin voi nauttia esim. Brasserie St. Sylvesteren 3 Monts -oluen kera. TÀÀ on hyvĂ€ keitto. Maistuu hyvĂ€ltĂ€ ja nousee pÀÀhĂ€n ku metrinen halko. Smetana-blogi sanoo: “KyllĂ€!”
Fiilis
HyvÀÀ.
Vuohenjuustoa voisi toki olla enemmÀnkin. TÀllaisenaan se on kuitenkin mukava sattuma, mutta jos haluat vuohenjuuston enemmÀn aineksen rooliin, voit kasvattaa sen mÀÀrÀÀ. Kun katson satsia kokonaisuutena ravitsemukselliselta kannalta, tÀssÀ on jo muutenkin melko paljon rasvaa (pesto, chiu chow, sipulin paistaminen) ja suolaa (pesto, kaprikset). EhkÀ siksikÀÀn en lisÀÀ vuohenjuuston mÀÀrÀ.