Lihapiirakka

lihapiirakka

KyseessÀ on siis perinteisen peltilihapiirakan valmistus ja sunnuntai siten lihispÀivÀ. Vastaavan pökÀleen voinee tarjoilla myös kanatÀytteellÀ, mitÀ testataan, kun taikina on hallussa.

Lihiksen valmistamisen tavoitteena taikinan osalta oli

  • tehdĂ€ perinteistĂ€ vĂ€hĂ€rasvaisempi taikina
  • korvata osa voista / kovetetusta kasvirasvasta juoksevalla kasvirasvalla sekĂ€  muilla raaka-aineilla.


Valmistusaika: 1 – >1h

Tavoitteeseen vastattiin seuraavalla tavalla:

Taikina

  • 5,5 dl vehnĂ€jauhoa
  • 200 g Oivariinia (merkintĂ€ “leivontaan”)
  • 0,5 – 0,75 dl rypsiöljyĂ€
  • 1 prk Valion rahkaa (Valio on kuivempaa kuin Ehrami)
  • 2 tl leivinjauhetta

TĂ€yte

  • 600 g vĂ€hĂ€rasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 kookas sipuli
  • 1,5 dl villiriisiĂ€
  • 1 lihaliemikuutio
  • chilijauhetta (mietoa), pippuria, paprikajauhetta, muskottipĂ€hkinÀÀ (raastettuna kokonaisesta pĂ€hkinĂ€stĂ€)
  • kookas nippu ruohosipulia
  • 3 munaa

Voiteluun

1 muna (kaadoin koko munan levyn pÀÀlle ja levittelin sen siihen)

MenetelmÀ

(prosessin nopeuttamiseksi vaiheet 1. – 3. kulkevat luontevasti rinnakkain)

  1. TehdÀÀn taikina sekoittamalla ensin muut aineet paitsi rahka ja sitten joukkoon rahka. Laitetaan kylmÀÀn jÀÀhtymÀÀn.
  2. Paistetaan sipulia hetken öljyssÀ, lisÀtÀÀn joukkoon riisi ja liemikuutio, paistellaan hetken. LisÀtÀÀn paistumaan mausteet sekÀ vÀhÀn ajan kuluttua jauheliha. Sekoitellaan ja lisÀtÀÀn nestettÀ vÀhitellen. Kun liha alkaa olla valmista, lisÀtÀÀn nestettÀ tarpeen mukaan ja haudutetaan kannen alla riisi kypsÀksi.
  3. KeitetÀÀn kananmunat ja lisÀtÀÀn ne hakattuna ruohosipulin kera muuhun tÀytteeseen.
  4. Jaetaan taikina kahtia, kaulitaan molemmat puolet pellin kokoisiksi. Laitetaan tÀyte alapuolen pÀÀlle ja siihen kansi. Voidellaan munalla, pistellÀÀn haarukalla reikiÀ ja paistetaan 200 asteessa, kunnes hyvÀ (n. 30 min).

Ohessa sinappia, peperonichilejÀ ja (tietenkin) olut, joka oli tÀllÀ kertaa Karhu III.

lihapiirakka2

Kommentti

  • HyvĂ€, taikina ei voi pĂ€rjĂ€tĂ€ pehmeydessÀÀn puhtaasti voista valmistetulle taikinalle.

Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Lihapiirakka”
  1. Big Tim says:

    NÀyttÀisi taas olevan hyvÀÀ paskaa! PitÀÀpÀ laittaa itsekkin jossain kohtaa, tosin voita tulee vÀhintÀÀn puolikiloa.

    • Neiti Cocktailkurkku says:

      Oli tosi hyvÀÀ “paskaa”:-DDD Kannattaa tehdĂ€ lihistĂ€.

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: , , · Luontihetki: Sunday, June 7, 2009