Lihaperunasoselaatikko eli splöde

Splöde-intro

Lihaperunalaatikko eli splöde on ainakin meikäläiselle tuttu peruskoulun ruokalasta. Lisäämme jotain makuja kuten chiliä ja tattia, joita ei varmasti koulussa ollut mukana.

Tämä resepti on helppo, joskin vaiheet vievät jonkin verran aikaa.

Valmistusaika: 2 h

Aineet

  • 500 g jauhelihaa
  • 1 kg (oman maan) perunaa
  • 2 sipulia
  • 11 valkosipulin kynttä
  • 2 chilipalkoa
  • 20 g kuivattuja kangastatteja + tattien liotusliemi
  • 50 g Bergfex-juustoa
  • 1,5 dl kevytmaitoa
  • 50 g voita
  • musta- ja valkopippuria

Valmistus

  1. Keitetään perunat ja survotaan ne.
  2. Muusi

  3. Pilkotaan sipulit ja chilipalko. Ruskistetaan ne jauhelihan kanssa.
  4. Lihat-paistumassa-perunat-kiehumassa

  5. Liotetaan tatteja vedessä jonkin aikaa. Raastetaan juusto.
  6. Sekoitetaan kaikki tavarat uunivuoassa (tattien liemi mukaan) ja paistetaan 200 asteessa n. 45 minuuttia.
  7. Splöde-valmiina-uuniin Splöde-valmiina-nautittavaksie

  8. Nautitaan.

Oheen teimme hyväksi havaitut paistetut punajuuret sekä kokeiluversion ranskalaisesta maalaisleivästä.

Kommentit mausta

Jouston kommentti:

Maittavaa, kenties liikaa valkopippuria / chiliä. Mä en tiedä, kumpi siinä maistu. Muuten loistava, sienet tuoksuivat nenässä ja maistuivat suussa. Pikkasen kyllä, mmmh, perunasoselaatikko. Voita kenties lisää, voi on hyvästä. Ei mulla muuten. Ihan hyvää. Must se oli ihan hyvää siis. Ideana se oli helvetin hyvä. Jos ruvetaan gurmee-kokiksi, pikkasen pippuri otti suuhun. Jos arvosanaks annetaan, niin annetaan 8,5  [/10]. Oheiset punajuuret olivat hyviä.

Leipuri-Keijo:

Snadisti vähemmän valkopippuria. Lisäsin sitä itse perunan joukkoon.

Mr. Smetana:

Maukasta, tatti maistuu paljon. Mainitsin Keijolle, että olin lisännyt valkopippuria jo lihan joukkoon, mutta hän ei kuunnellut. Mielestäni sitä ei kuitenkaan ollut liikaa.

Ohessa

Ruoanvalmistuksen ohessa nautimme mm. Gavroche-oluen. Tämä oli maukas tummahko olut, joskin hintava sellainen: 0,33 l pullo yli 3 € Alkossa <EDIT:linkki ei enää toimi> Ostan uudestaan.

Gavroche


Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Lihaperunasoselaatikko eli splöde”
  1. Neiti Cocktailkurkku says:

    Splöde näyttää hyvältä! Mä kyllä oon aina tykännyt ihan perus-splödestäkin, joten tuo maustettu versio ois varmaan ihan “gurmeeta”.
    Oluessa on tosi hieno vaahtokukka.

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , , · Luontihetki: Wednesday, October 21, 2009