Banaanilikööri

Likööri-tyhjä Likööri-täynnä Banaanilikööri_valmis

Puolukkaliköörin valmistuttua on banaaniliköörin vuoro.  Tämä on banaani-vanilja-likööri, joka hautui pari kuukautta. Viinana kossu.

Valmistusaika: pari kuukautta

Banaaniliköörin ainekset

  • 1 kypsä banaani
  • 30 pientä palaa sokeria
  • puolikas vaniljatanko
  • kirkasta viinaa

Valmistusmenetelmä

  1. Paloitellaan banaani ja halkaistaan vaniljatanko.
  2. Tiputellaan tavarat tyhjään viinapulloon ja laitetaan lopuksi vaniljatanko.
  3. Kaadetaan pullo täyteen viinaa, jota meni arviolta n. 35 cl.
  4. Odotellaan pari kuukautta liköörin tekeytymistä.

Lopputulos

Lopputulos oli hyvä, ei liian makea. Makuna banaania ja vaniljaa, kuten tietysti voidaan odottaa. Ei kuitenkaan sellaista keinotekoista aromisontaa vaan syvää, luontaista makua. Suosittelen lämpimästi.


Kommentit

6 kommenttia postaukseen “Banaanilikööri”
  1. Neiti Cocktailkurkku says:

    Saako maistiaisia sitten kun tuo on valmista??

  2. Iituntiltu says:

    Annetaanko tuon banaaniliköörin olla pimeässä vai valoisassa valmistumisen ajan? Tehtiin oma sovellettu koeversio 🙂 Että kiitosta vaan vinkistä!

    • Mr. Smetana says:

      Pidin muistaakseni viinakaapissa eli käytännössä pimeässä. Toisaalta vastaavalla tavalla valmistettua puolukka”likööriä” olen pitänyt ihan kaapin päällä. Eli mielestäni ei niin paljon väliä tuolla, joskin pitkässä säilytyksessä voisi suosia pimeää?

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , · Luontihetki: Sunday, October 11, 2009