Banaanilikööri
Puolukkaliköörin valmistuttua on banaaniliköörin vuoro. Tämä on banaani-vanilja-likööri, joka hautui pari kuukautta. Viinana kossu.
Valmistusaika: pari kuukautta
Banaaniliköörin ainekset
- 1 kypsä banaani
- 30 pientä palaa sokeria
- puolikas vaniljatanko
- kirkasta viinaa
Valmistusmenetelmä
- Paloitellaan banaani ja halkaistaan vaniljatanko.
- Tiputellaan tavarat tyhjään viinapulloon ja laitetaan lopuksi vaniljatanko.
- Kaadetaan pullo täyteen viinaa, jota meni arviolta n. 35 cl.
- Odotellaan pari kuukautta liköörin tekeytymistä.
Lopputulos
Lopputulos oli hyvä, ei liian makea. Makuna banaania ja vaniljaa, kuten tietysti voidaan odottaa. Ei kuitenkaan sellaista keinotekoista aromisontaa vaan syvää, luontaista makua. Suosittelen lämpimästi.
Tsekkaa myös nämä:

Masuuniruokaa Kaenuussa – katso kuvat! (Jussilan Satoa 2)
Isolla avotulella pitkään valmistettua lihaa. Mukana myös nuotiotunnelmia.

Puolukkalikööri
Puolukkalikööri on juotavissa. Tulokset alla..
Saako maistiaisia sitten kun tuo on valmista??
Toki, valmista joskus ennen joulua.
Missä ne maistiaiset viipyy?
Sori unohtu 🙂
Annetaanko tuon banaaniliköörin olla pimeässä vai valoisassa valmistumisen ajan? Tehtiin oma sovellettu koeversio 🙂 Että kiitosta vaan vinkistä!
Pidin muistaakseni viinakaapissa eli käytännössä pimeässä. Toisaalta vastaavalla tavalla valmistettua puolukka”likööriä” olen pitänyt ihan kaapin päällä. Eli mielestäni ei niin paljon väliä tuolla, joskin pitkässä säilytyksessä voisi suosia pimeää?