Puolukkalikööri
Puolukkalikööri on juotavissa. Tulokset alla..
Viikonloppuna vierailu Kainuun syksyisiin maisemiin Hyrynsalmelle, joka tunnetusti on Viron jälkeen eteläisin paikka, jossa tavataan poroja luonnossa. Sarvipäitä ei tällä kertaa valitettavasti näkynyt, vaikka marjametsissä jonkin verran samoilimmekin. Saaliinamme kuitenkin 16 litraa puolukkaa, josta keittelen mm. mehua sekä sekoittelen oheisen reseptin mukaisen liköörin. Lukijoiden joukosta löytyy varmasti Russian Standardin tai jopa Belvederen ystäviä, mutta mikä tahansa vodka ajanee asian. Laatuvodkat lienee muutenkin parempi nauttia sellaisenaan. Itse käytän viinana kossua.
Ainekset
Keksin aineiden suhteet melkolailla päästäni, joten ne voisivat olla melko erilaisetkin alla oleviin nähden. Katsotaan, mitä tästä seuraa.
- 2 dl puolukoita
- 0,5 dl sokeria
- n. 3 dl viinaa
Sokeria on melko vähän, joten tästä tullee enemmäkin maustettu viina kuin varsinainen likööri. Banaaniliköörissä lisättiin huomattavasti enemmän sokeria.
Metodi
- Laitetaan puolukat ja sokeri pulloon ja kaadetaan pullo täyteen viinaa. Odotellaan pari kuukautta välillä sekoitellen.
Kommenttia
Juoma on hyvää eikä sokeria ole liikaa. Maku on viinainen mutta myös voimakkaan puolukkainen. Mukava yömyssy.