Puolukkalikööri

Puolukkalikööri on juotavissa. Tulokset alla..

Puolukat

Viikonloppuna vierailu Kainuun syksyisiin maisemiin Hyrynsalmelle, joka tunnetusti on Viron jälkeen eteläisin paikka, jossa tavataan poroja luonnossa. Sarvipäitä ei tällä kertaa valitettavasti näkynyt, vaikka marjametsissä jonkin verran samoilimmekin. Saaliinamme kuitenkin 16 litraa puolukkaa, josta keittelen mm. mehua sekä sekoittelen oheisen reseptin mukaisen liköörin. Lukijoiden joukosta löytyy varmasti Russian Standardin tai jopa Belvederen ystäviä, mutta mikä tahansa vodka ajanee asian.  Laatuvodkat lienee muutenkin parempi nauttia sellaisenaan. Itse käytän viinana kossua.

Ainekset

Keksin aineiden suhteet melkolailla päästäni, joten ne voisivat olla melko erilaisetkin alla oleviin nähden. Katsotaan, mitä tästä seuraa.

  • 2 dl puolukoita
  • 0,5 dl sokeria
  • n. 3 dl viinaa

Sokeria on melko vähän, joten tästä tullee enemmäkin maustettu viina kuin varsinainen likööri. Banaaniliköörissä lisättiin huomattavasti enemmän sokeria.

Metodi

  1. Laitetaan puolukat ja sokeri pulloon ja kaadetaan pullo täyteen viinaa. Odotellaan pari kuukautta välillä sekoitellen.

Puolukkalikööri Puolukkakossu Puolukkakossu-lasissa

Kommenttia

Juoma on hyvää eikä sokeria ole liikaa. Maku on viinainen mutta myös voimakkaan puolukkainen. Mukava yömyssy.


Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , , , · Luontihetki: Sunday, September 6, 2009