Tomaatti-homejuustokeitto

Sinihomejuusto
Keittoruoat saattavat olla kevyitä, tämä ei ole erityisen. Käytän homejuustoa ja pekonia antamaan tunnelmaa tähän oikein maukkaaseen keittoruokaan. Oheen kuuluisi tietenkin smetana, mutta jostain on tingittävä, jotta rasvan määrä ei lähde käpälästä.

Ainekset

Tomaatit

  • 1 kg tomaatteja
  • kymmenkunta valkosipulin kynttä
  • auringonkukan siemeniä
  • sokeria
  • mustapippuria

Muut

  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 7 dl vettä
  • 2 rkl kanafondia
  • 0,5 puskaa tuoretta oreganoa
  • 80 g sinihomejuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • pekonia

Valmistusmenetelmä

  1. Pilkotaan tomaatti. Sekoitetaan joukkoon pienennetyt valkosipulin kynnet sekä sokeria ja vastarouhittua mustapippuria. Laitan sokeria, koska tomaatit ovat syksyisen happamia. Jos olisi ollut loppukesä ja hyvät kotimaiset tomaatit kyseessä, en olisi käyttänyt sokeria. Heitetään päälle siemenet ja paistetaan 200-asteisessa uunissa n. 45 min.
  2. Tomaatit-menossa-uuniin

  3. Viipaloidaan purjo ja huuhdellaan se. Viipaloidaan myös porkkana ja selleri ja paistetaan vihanneksia 10 – 15 minuuttia pienellä tulella, kunnes ovat pehmenneet.
  4. Vihannekset-padassa

  5. Kaadetaan paistetut tomaatit ja kanaliemi vihannesten joukkoon ja haudutellaan 20 minuuttia pienellä tulella hitaasti kiehuen.
  6. Keitto-ennen-tehosekoittamista

  7. Lisätään joukkoon hakattu oregano ja jyrätään tasaiseksi tehosekoittimella. Lisätään seokseen homejuusto ja ranskankerma ja lämmitetään (ei keitetä) keitto. Paistetaan samalla pekoni.
  8. Keitto Pekoni-pannulla

  9. Nautitaan pekonin ohessa.
  10. Valmis-keittoannos

Seuraavaa kertaa varten

Kun seuraavan kerran valmistan tämän reseptin, poistan tomaateista siemenet ennen paahtamista. Näin saan tomaattiin enemmän paahtoa uunissa. Siemenet palauttaisin toki keiton joukkoon ennen keittovaihetta.

St. Feuillien brune

Ohessa imuroimme St. Feuillien -panimon olusen. Tämä oli ok bisse, joskin voisi olla maukkaampikin.
St-feuillien-kaula St-feuillien-lasit


Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , , · Luontihetki: Wednesday, November 25, 2009