Reuben sandwich

Smetana saa jälleen positiivista palautetta. Paljon kiitoksia, Mauritz, olet koska tahansa tervetullut fiittaamaan vaatimattomassa blogissamme.

Reuben-sandwich

Tuoretiskikeskustelu velloo edelleen kuumana. Me Smetanassa olemme jo jonkin aikaa sitten kantaneet oman kortemme tähän kekoon, eikä asiasta tässä siten sen enempää. Tuoretiskien kuntokartoituksia odotellessa toteutamme ruokalajin, joka ei edellytä vierailua lähikaupan säilykeosastoa pidemmälle. Teemme Reuben-voileivän, jonka alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa; jostain jenkeistä se on kuitenkin lähtenyt liikkeelle. Reubenin keskeinen ainesosa on Spam eli suomalaisittain sikanauta. Kyseinen tuote on juuri nyt hyvä siksi, että ei tarvitse kuvitella syövänsä laadukkaasti ja kuitenkin samalla epäillä eineiden tuoreutta – sikanaudan kanssa voi rehellisesti syödä vähemmän laadukkaasti. Tällä alustuksella reseptin pariin.

Aineet

 • 1 prk sikanautaa
 • hapankaalia
 • mustaleimaista emmentalia
 • suolakurkkua
 • majoneesia
 • leipää (oli Realia)
 • pippuria

Yhdestä sikanautapurkista saa 3 – 4 leipää.

Valmistus

  1. Availlaan spämmi ja otetaan se ulos purkista. Leikataan siitä sopivia viipaleita. Spämmi ei ole erityisen houkuttelevan näköistä, mutta sillä ei nyt ole tämän asian kanssa mitään tekemistä.

Sikanauta
Sikanautaa

  1. Laitan viipaleen “lihaa” pannulle paistumaan, rasvaa ei tarvitse lisätä 🙂

Sikanauta-paistumassa

  1. Kasaan yhdelle leipäviipaleelle juuston, suolakurkun ja paistetun viipaleen. Toiselle puolelle laitan majoa ja pippuria.

Leipä-kasaukseen

  1. Sitten viipaleet päällekkäin ja leipä hetkeksi kannen alle pienelle tulelle lämpiämään.

Leipä-paistumassa

  1. Nautin.

Reuben-sandwich

Fiilikset

Tämä leipä on todella toimiva kokonaisuus. Späm ei ole heikkohermoisille, mutta itse pidän siitä aidosti. En syö sikanautaa kovin usein, mutta yksi purkki maistuu ehkä kerran vuodessa.  En ollut postia kirjoittaessani krapulassa, mutta tägäsin sen silti, koska tämä olisi hyvä krapularuoka.

Nähtävästi hawaijilaiset / japanilaiset tekevät spämmistä nigiri-sushin tyyppistä mättöä nimeltään spam musubi. Uskon, että se on listalla, kun seuraavan kerran tehdään sushia.

Lähteet

Wikipedian Reuben-sandwich-artikkeli.

Etherwork.net:n artikkeli


Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Reuben sandwich”
 1. Neiti Cocktailkurkku says:

  Kuka on Mauritz? Hyvännäköinen leipänen. Ihanko yksin söit?

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*
Tägit: , · Luontihetki: Monday, August 31, 2009