Tattari-sipuli-muskotti-rieska

Rieskan vääntäminen jatkuu edelleen. Ruisrieska ja vehnärieska saavat jatkoa, tällä kertaa tattaririeskan muodossa. Itse prosessi seuraa aiemmin hyväksi havaittua kaavaa: ensin keitetään suurimot ja kiehuva vesi kaadetaan jauhojen päälle kosteamman seoksen aikaan saamiseksi. Taikina saa kehittyä jääkaapissa pidemmän aikaa, ehkä päivän tai pari. Mulla taikina oli kolme päivää käymässä, jonka jälkeen viimeistely ennen paistamista. En lisää suolaa sellaisenaan vaan käytön soijakastiketta suolan antajana.

Valmistusaika: 1 vrk – 1 vko – pari vkoa jos käynnistät juuren

Tattaririeskan raaka-aineet

Keitto

  • tattarisuurimoi, 1 dl
  • muskotinkukka (kokonainen), 2 kpl
  • vettä, 7 dl

Keiton jälkeen

  • tattarijauho, 3 dl
  • soijakastike, 2 rkl
  • vesi, 1 dl
  • juuri, 2 dl

Viimeistely

  • sipuli, 1, hakattu, paistettu
  • rypsiöljyä paistoon, 2 rkl
  • muskottipähkinää, 1,5 tl, vastaraastettuna
  • muna, 1

Rieskan valmistus

  1. Keitetään tattarisuurimoita ja muskotinkukkaa 35 minuuttia.
  2. Mitataan jauhot kulhoon ja kaadetaan kiehuva vesi päälle. Sekoitellaan huolellisesti ja annetaan jäähtyä huoneen lämpöön. Jäähtymisen jälkeen lisätään loput “Keiton jälkeen” aineet ja sekoitetaan. Jätetään tekeytymään jääkaappiin halutun mittaiseksi ajaksi, esim. 1-3 vrk.
  3. Ennen rieskan paistamista hakataan sipuli ja ruskistetaan se kevyesti kovalla lämmöllä. Loppuvaiheessa lisään joukkoon muskottipähkinän. Lisätään taikinan joukkoon sipuli ja loput “Viimeistely” tarvikkeet. Sekoitetaan tasaiseksi.

  4. Levitetään tasaiseksi uunipellille ja asetetaan pelti 200-asteisiin uuniin. N. 10 min paiston jälkeen pistellään haarukalla reikiä taikinan pintaan. Kokonaispaistoaika on 50 minuuttia 200-asteessa. Voisi olla tuntikin tai kovempi lämpötila, jotta paistopinnasta tulisi rapeampi.

  5. Nautitaan

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , · Luontihetki: Friday, August 26, 2011