Suolatut munat

Suolatut munat on kai vanha kiinalainen ruokalaji. Suolatut munat valmistetaan tyypillisimmin ankan munista, mutta koska sellaisia ei nyt ollut saatavilla, kananmuna joutuu ottamaan vastuuta.

Valmistusaika: 3 viikkoa (työstöÀ 15 minuuttia)

Raaka-aineet

  • 4 munaa
  • 7,5 dl vettĂ€
  • 2 dl isokiteistĂ€ suolaa (kiteen koolla ei sinĂ€nsĂ€ ole vĂ€liĂ€, se vaikuttaa vain suolan mÀÀrÀÀn)

Valmistus

  1. Sekoitetaan vesi ja suola kattilassa. Kiehautetaan ja keitetÀÀn, kunnes suola on liennut.
  2. Asetetaan munat astiaan. Kun vesi on jÀÀhtynyt huoneenlÀmpöön, kaadetaan vesi munien pÀÀlle. Suljetaan kansi.
  3. SĂ€ilötÀÀn 3 – 4 viikkoa pimeĂ€ssĂ€ paikassa.
  4. Nautitaan valmiit munat, esim. keittÀmÀllÀ tai paistamalla.

Kommentit

Ihan ok maku, joskin melko suolainen. Sanoisin, ettÀ pari viikkoa suolavedessÀ olisi riittÀnyt. Riippuu tietysti paljon siitÀ, kuinka vahvaa suolaliuos on.

Keltuainen oli selkeÀsti erilainen kuin stanukki kananmunassa, kuten kuvasta nÀkyy. Ihan mielenkiintoinen koostumus.

TÀtÀ oli ihan hauska kokeilla ja esim. ankan munan maku voisi olla hieman erilainen. NÀillÀ nÀkymin en kuitenkaan ole tekemÀssÀ settiÀ uudestaan.

LÀhteitÀ

Recipeland – Salted Eggs

Best Recipes – Chinese Salted Eggs

Sunflower’s – Salted Eggs

Lily’s – Homemade Salted Eggs

Mel’s Kitchen and Garden – Lasang Pinoy


Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: · Luontihetki: Friday, July 30, 2010