Suolatut munat
Suolatut munat on kai vanha kiinalainen ruokalaji. Suolatut munat valmistetaan tyypillisimmin ankan munista, mutta koska sellaisia ei nyt ollut saatavilla, kananmuna joutuu ottamaan vastuuta.
Valmistusaika: 3 viikkoa (työstöÀ 15 minuuttia)
Raaka-aineet
- 4 munaa
- 7,5 dl vettÀ
- 2 dl isokiteistÀ suolaa (kiteen koolla ei sinÀnsÀ ole vÀliÀ, se vaikuttaa vain suolan mÀÀrÀÀn)
Valmistus
- Sekoitetaan vesi ja suola kattilassa. Kiehautetaan ja keitetÀÀn, kunnes suola on liennut.
- Asetetaan munat astiaan. Kun vesi on jÀÀhtynyt huoneenlÀmpöön, kaadetaan vesi munien pÀÀlle. Suljetaan kansi.
- SĂ€ilötÀÀn 3 – 4 viikkoa pimeĂ€ssĂ€ paikassa.
- Nautitaan valmiit munat, esim. keittÀmÀllÀ tai paistamalla.
Kommentit
Ihan ok maku, joskin melko suolainen. Sanoisin, ettÀ pari viikkoa suolavedessÀ olisi riittÀnyt. Riippuu tietysti paljon siitÀ, kuinka vahvaa suolaliuos on.
Keltuainen oli selkeÀsti erilainen kuin stanukki kananmunassa, kuten kuvasta nÀkyy. Ihan mielenkiintoinen koostumus.
TÀtÀ oli ihan hauska kokeilla ja esim. ankan munan maku voisi olla hieman erilainen. NÀillÀ nÀkymin en kuitenkaan ole tekemÀssÀ settiÀ uudestaan.
LÀhteitÀ
Best Recipes – Chinese Salted Eggs
Mel’s Kitchen and Garden – Lasang Pinoy