Katkarapu-kinkkupiiras

Ok, piirasten työstö jatkuu. Viimeksi kyseessÀ oli Salamipiirakka, nyt tehdÀÀn katkarapu-kinkkupiiras. Meininki on kutakuinkin sama, tÀytteet vain vaihtuvat.

Piirakan raaka-aineet

Taikina

  • 2,5 dl vehnĂ€jauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 125 g voita

En laita taikinaan suolaa, koska kÀyttÀmÀni kinkku ja juusto ovat muutenkin suolaisia. Jos taikina jÀÀ liian kuivaksi, lisÀÀ hieman voita tai öljyÀ. Taikinan tÀytyy olla  suht kiinteÀ möykky ennen vuokaan kaavilointia.

TĂ€yte

  • 120 g katkarapuja (sulatettuna huolellisesti riittĂ€vĂ€n aikaisin, jotta piiraasta ei tule vetinen)
  • 120 g Schwarzwaldin kinkkua, pienittynĂ€
  • 5 valkosipulin kynttĂ€, hakattuna
  • 120 g luumutomaatteja, siivaloituna
  • pala purjoa, viipaloituna vĂ€hintÀÀn puoliympyröiksi, mielellÀÀn hakattuna
  • 1 puska persiljaa, hakattuna pieneksi
  • 2 munaa
  • 200 g creme fraichea (18 %)
  • 250 g smetanaa (20 %)
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • valkopippuria myllystĂ€

Piiraan valmistaminen

    1. Valmistetaan voitaikina perinteiseen tyyliin eli mitataan jauhot kuppiin ja sekoitetaan joukkoon leivinjauhe. HeitetÀÀn joukkoon voi ja pienitÀÀn se pieniksi paloiksi jauhon joukkoon joko kÀsin nyppimÀllÀ tai esim. veitsellÀ pieniÀ suikaleita veistellen.

    1. Puristellaan taikina kÀsin varovaisesti kiinteÀksi ja levitellÀÀn kevyesti öljytyn ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle (vuoan halkaisija oli 28 cm).

    1. Paistetaan pohjaa n. 6,2 minuuttia 200-asteisessa uunissa, jotta pohja kovettuu.
    2. Valmistellaan tÀllÀ vÀlin muut aineet.

    1. Ladotaan rojut piiraan pÀÀlle, ensin kinkku ja persilja, sitten katkat, purjo ja tomaatti.

    1. Kaadetaan pÀÀlle munasta ja maitotuotteista tehty seos.

  1. Paistetaan 200 asteessa, kunnes kypsÀÀ (luokkaa puoli timmaa). Paistan quichen uunipellin ja leivinpaperin pÀÀllÀ, jotta mahdollinen yli kiehuminen ei pÀÀdy uuniin pohjalle.
  2. Nautitaan (esimerkiksi) oluen kera ja salaatin ohessa.

Piirasolut

Piiraan ohessa imutan puolalaisen Okocim-keiton. TÀmÀ on 7,2%:n maultaan ja tuoksultaan makeahko lager-olut. Juoma on melko maltainen, ei erityisen humalainen. Ihan ok, ei mun suosikki puutteellisen humaloinnin johdosta.


Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Katkarapu-kinkkupiiras”
  1. kn says:

    yÀk!!!

    • Mr. Smetana says:

      Kiitti kommentista. Kokeilitko reseptiÀ vai nÀyttÀÀkö vaan huonolta?

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: , , · Luontihetki: Friday, October 8, 2010