Sima

Sima-intro

Sima on perinteisesti kai vappujuoma, mutta en näe mitään syytä, miksi simaa ei voisi tehdä pimeää syksyäkin piristämään. Siman duunaaminen on helppoa ja ohjekin löytyy suoraan fariinisokeripussin kyljestä, joskin modaan sitä hieman.

Siman raaka-aineet

 • 3 l vettä
 • 300 g fariinisokeria
 • 100 g sokeria
 • 2 sitruunaa
 • 1 tl kuivahiivaa

Siman valmistus

 1. Laitetaan 2l vettä  kiehumaan kattilaan.
 2. Pestään sitruunat huolellisesti. Sitruunat voi jättää likoamaan muutamaksi tunniksi tai jopa vuorokaudeksi, jos haluaa maksimoida pinnassa olevien aineiden irtoamisen ennen simaan laittamista. Viilletään sitruunan kuoresta mahdollisimman ohuita siivuja ja puristetaan sitruunoiden mehu.
 3. Laitetaan sokeri ja sitruunan kuoret astiaan, ja kun vesi on kiehunut, kaadetaan se astiaan. Annetaan liota jonkin aikaa.
 4. Sima-alku

 5. Vähän ajan päästä kaadetaan päälle litra viileää vettä + sitruunan mehut. Kun seoksen lämpötila on laskenut 40 asteen kieppeille, lisätään hiiva ja jätetään hautumaan n. 1 vuorokaudeksi.
 6. Sima-kuplii

 7. Vuorokauden kuluttua pullotetaan sima. Jokaiseen pulloon hieman sokeria ja pari rusinaa. Siman voi suodattaa ennen pullotusta, jos jaksaa. Sima on valmis, kun rusinat nousevat pintaan. Lämpimässä 2 – 3 vrk, kylmässä jonkin verran enemmän.
 8. Simat

Aftermath

Sima on hyvää. Sima ei tuntunut pitävän sisällään merkittävästi prosentteja, koska humalluttavaa vaikutusta ei esiintynyt. Sokerin ja hiivan lisäyksellä siihen päästään, mutta samalla edetään simasta kiljun suuntaan. Kuten tosi-tv:ssä hyvin usein sanotaan: “Sinä päätät.”


Kommentit

Yksi kommentti postaukseen “Sima”
 1. Neiti Cocktailkurkku says:

  Oli niin hyvää, että loppui kesken. Kurkku olis juonut enemmänkin…

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*
Tägit: , · Luontihetki: Monday, November 30, 2009