Sima

Sima-intro

Sima on perinteisesti kai vappujuoma, mutta en nÀe mitÀÀn syytÀ, miksi simaa ei voisi tehdÀ pimeÀÀ syksyÀkin piristÀmÀÀn. Siman duunaaminen on helppoa ja ohjekin löytyy suoraan fariinisokeripussin kyljestÀ, joskin modaan sitÀ hieman.

Siman raaka-aineet

  • 3 l vettĂ€
  • 300 g fariinisokeria
  • 100 g sokeria
  • 2 sitruunaa
  • 1 tl kuivahiivaa

Siman valmistus

  1. Laitetaan 2l vettÀ  kiehumaan kattilaan.
  2. PestÀÀn sitruunat huolellisesti. Sitruunat voi jÀttÀÀ likoamaan muutamaksi tunniksi tai jopa vuorokaudeksi, jos haluaa maksimoida pinnassa olevien aineiden irtoamisen ennen simaan laittamista. ViilletÀÀn sitruunan kuoresta mahdollisimman ohuita siivuja ja puristetaan sitruunoiden mehu.
  3. Laitetaan sokeri ja sitruunan kuoret astiaan, ja kun vesi on kiehunut, kaadetaan se astiaan. Annetaan liota jonkin aikaa.
  4. Sima-alku

  5. VÀhÀn ajan pÀÀstÀ kaadetaan pÀÀlle litra viileÀÀ vettÀ + sitruunan mehut. Kun seoksen lÀmpötila on laskenut 40 asteen kieppeille, lisÀtÀÀn hiiva ja jÀtetÀÀn hautumaan n. 1 vuorokaudeksi.
  6. Sima-kuplii

  7. Vuorokauden kuluttua pullotetaan sima. Jokaiseen pulloon hieman sokeria ja pari rusinaa. Siman voi suodattaa ennen pullotusta, jos jaksaa. Sima on valmis, kun rusinat nousevat pintaan. LĂ€mpimĂ€ssĂ€ 2 – 3 vrk, kylmĂ€ssĂ€ jonkin verran enemmĂ€n.
  8. Simat

Aftermath

Sima on hyvÀÀ. Sima ei tuntunut pitĂ€vĂ€n sisĂ€llÀÀn merkittĂ€vĂ€sti prosentteja, koska humalluttavaa vaikutusta ei esiintynyt. Sokerin ja hiivan lisĂ€yksellĂ€ siihen pÀÀstÀÀn, mutta samalla edetÀÀn simasta kiljun suuntaan. Kuten tosi-tv:ssĂ€ hyvin usein sanotaan: “SinĂ€ pÀÀtĂ€t.”


Kommentit

Yksi kommentti postaukseen “Sima”
  1. Neiti Cocktailkurkku says:

    Oli niin hyvÀÀ, ettĂ€ loppui kesken. Kurkku olis juonut enemmĂ€nkin…

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: , · Luontihetki: Monday, November 30, 2009