Friteeratut zucchini-pallerot
JÀlkiruokasettaus kesÀkurpitsasta. Alkuun oli grillattua kanaa, mutta siitÀ ei tÀllÀ kertaa syntynyt postausta. Seuraavassa kuitenkin friteeratun kesÀkurpitsan resepti.
Ainekset
3 zucchinia
2 munaa
1 sitruunan kuori
3 rkl sokeria
1 dl vehnÀjauhoja
1 tl kuivahiivaa
suolaa
öljyÀ uppopaistoon
Prosessi
Pese ja raasta zucchini, lisÀÀ munat, sokeri, sitruunan kuori ja suola. Sekoita.
Sekoita jauhot ja hiiva, sekoittele ne vÀhitellen massaan.
Tee massasta palloja ja uppopaista ne haluamassasi öljyssÀ.
Kun pallurat ovat valmiit, nostele ne reikÀkauhalla talouspaperin pÀÀlle.
Nauti hunajan kera.
FiiliksiÀ
Zucchinista olisi pitÀnyt valuttaa ensin neste pois tai vaihtoehtoisesti kÀyttÀÀ enemmÀn jauhoja, koska massasta tuli nyt hieman liian löysÀÀ. Muuten pallurat olivat hyvÀn makuisia. Hunaja toimi hyvin.
LĂ€hde
Lindfors, M. (2007). Cucina povera & ruokia EtelÀ-Italiasta, toinen painos, Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu