Katkarapuvoileipä
Suuri osa ruotsinlaivalla vierailleista (=kaikki suomalaiset) ovat tuolla kulinaristisella ja kosmopoliittisella elämysretkellä syöneet yhden reissun peruseväistä – katkarapuleivän. Kyseinen herkku näyttäisi löytyvän myös Palacesta 18 €’n sopuhintaan (Update: linkki ei näytä enää toimivan). Mistään rahtarimätöstä ei siis em. ruotsinlaivakytkennästä huolimatta voida puhua.
Update: Timin kanssa maisteltiin Katkarapuleivän toinen versio. Alla kuitenkin alkuperäinen.
Tarvikkeet (2 leipää)
2 munaa (keitettynä ja jäähdytettynä)
4 retiisiä
6 kirsikkatomaattia
pari siivua jäävuorisalaattia
300 g katkarapuja
2 viipaletta leipää
majoneesia
Lälli
oliiviöljyä
0,5 sitruunan mehu
korianteria
1 valkosipulin kynsi
vastajauhettua valkopippuria
Työstö
Tee lälli, kaada se sulatetuille ja hieman valutetuille katkoille.
Tee leipä ja asettele katkat leivän päälle haluamallasi tavalla.
Tarjoile ja ennen kaikkea nauti.
Juoma
Laitilan Kukko vahva pils
Muuta
Leipää nauttiessa voi kirjoitella sitä koskevaa blogipostausta.
Mutta missä on smetana? Kyllähän katkisleivälle tulee smetana kyseeseen…
Näin pitäisi tietysti olla. Majoa oli kaapissa ja sitä kuluu muuten melko harvoin..
Tämä näytti niin hyvältä, että Leipuri-Keijokin päätti tehdä oman version.
Majoneesin korvasin smetanalla, retiisejä ei ollut, valkosipulin määrän tuplasin
ja tomaattina oli tavallinen tomaatti.
Lopputulos oli mahtava ja muistoihin kirposikin mielikuva ruotsinlaivalta.
Ohessa nautin Weihenstephanerin vehnäoluen, nam.
Hyvä että voikkari maistuu. Voin kuvitella että vehnäolut toimii hyvin tämän kanssa. Niin toimi vaalea Kukkokin.