Kana-roquefort-lihapullat

Lihapullat on yksi kaikkien aikojen suosikeistani; kuten varmasti monen muunkin. TÀssÀ reseptissÀ teemme muunnelman klassisesta ruokalajista kÀyttÀmÀllÀ pÀÀraaka-aineina kanaa ja roquefort-sinihomejuustoa. Kaipa jotain Auraa tai vastaavaa voisi kÀyttÀÀ, mutta en suosittele, koska roquefort on kingi. Jos kuitenkin lÀhdet Auran tielle, niin hommaa vÀhintÀÀn Aura goldia. LisÀksi jauhan lihan itse. EhkÀ haluat kÀyttÀÀ kaupan kanajauhelihaa, mutta file on mielestÀni laadukkaampaa. TietÀÀ ainakin, ettei ole rustoja tms. rojua. Roquefort ansaitsee seurakseen vain parasta. Mutta asiaan..
Ainekset
- 550 g broilerin rintafilettÀ
- 90 g roquefort-juustoa
- 1 siivu kuivatettua vaaleahkoa leipÀÀ jauhettuna (= n. 0,5 dl korppujauhoa)
- 0,4 dl maitoa
- 1 muna
- valkosipulia
- tuoretta oreganoa
- valkopippuria
Valmistus
- Jauhetaan leipÀ ja sekoitetaan se maidon kanssa monitoimikoneen kulhossa.
- Laitetaan muut kamat myllyyn ja jauhetaan massaksi.
- TyöstetÀÀn massasta palleroita ja paistetaan uunissa, kunnes kypsiÀ. Nyt lÀmmitin uunin ensin 250 asteeseen, sitten pullat uuniin ja lÀmpö 200 asteeseen n. 14 minuutin ajaksi.
- Nautitaan.
Maku
Hauskoja pikku pulleroita. HyviÀ. Nautimme sellaisenaan, mutta toimisi esim. napo-lautasen osana.


Pulleroiset oli todella maukkaita! Suosittelen reseptiÀ lÀmpimÀsti.