Piperrada

piperrada

Piperrada on Espanjassa, Baskimaalla ja Etelä-Ranskassa suosittu herkullinen ruokalaji. Muunnelmia löytyy varmasti paljon. Leipuri-Keijon mielestä piperrada on eräänlainen munakas, tosin erittäin maukas sellainen.

Valmistus: 30 min

Aineet

Oliiviöljyä

2 uuden sadon sipulia renkaina

4 valkosipulinkynttä viipaloituna

1 punainen paprika siemenettömänä ja viipaloituna

1 keltainen paprika siemenettömänä ja viipaloituna

1 tomaatti viipaloituna

3 kananmunaa

3 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

kuivattua chiliä

suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuumenna öljy valurautapannussa. Lisää sipulirenkaat ja valkosipuli, kuullota nopeasti. Lisää paprikat ja tomaatti. Laita kansi pannun päälle, vähennä lämpöä, kypsennä aineksia n. 15 min, niin että niistä tulee pehmeää sakeaa sosetta.

Riko munat kulhoon, lisää suolaa ja pippuria, vatkaa haarukalla sekaisin. Siirrä kasvikset pannun reunoille, lisää keskelle öljyä ja kaada vatkatut munat keskelle pannua. Kuumenna keskilämmöllä varovasti sekoittaen, kunnes munaseos on puolittain hyytynyt. Katkaise lämpö.

Lisää kinkut. Ripottele munakkaan päälle kuivattua chilirouhetta maun mukaan. Tarjoa suoraan pannusta.

Kommentit

Piperrada oli todella maukas, paprika oli muuttunut makeaksi ja käyttämäni chilit antoivat mukavasti potkua. Oheen sopii mainiosti punaviini ja vesi. Yleinen käytäntö on ilmeisesti, että ohessa tarjotaan oliviiöljyssä paistettuja leivän paloja, niitä ei nyt ollut.


Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Piperrada”
  1. Mr. Smetana says:

    Käytitkö Espelette-chiliä? Se on wikipedian mukaan tämän safkan “aito” chili.

  2. Leipuri-Keijo says:

    En käyttänyt Espelette-chiliä, vaan kuivattuja Bird’s Eye chilejä.

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , , · Luontihetki: Sunday, July 26, 2009