Jerky ja paistetut nuudelit
KyseessÀ on ilmakuivattu ja friteerattu jerky eli suomalaisittain kuivattu liha.
Valmistusaika: 7 h (josta suurin osa lihan kuivattelua)
Ainekset
600 g sisÀpaistia
Marinadiin
- Valkosipulia
- InkivÀÀriÀ
- Curry-jauhetta
- Suolaa
- Sokeria
- Pippuria
- Osterikastiketta
- Rommia
Työstö
Leikataan lihasta viipaleita poikkisyin.
Hierotaan marinadi lihan pintaan ja laitetaan se jÀÀkaappiin pariksi tunniksi. Kuten marinadeille yleensÀ tÀmÀ vaihe voisi olla huomattavasti pidempi, esim. yön yli.
Marinoinnin jÀlkeen kuivataan jerky voimakkaassa auringonpaisteessa 5 h. TÀmÀ aika olisi jÀlleen voinut olla pidempikin, mutta lopussa kÀrpÀsiÀ rupesi pyörimÀÀn liikaa ja niiden hÀtistely kÀvi työlÀÀksi. Siirryimme sisÀtiloihin setin valmisteluun.
Friteerataan jerky ja tarjotaan se yksinÀÀn tai ohessa muuta. TÀllÀ kertaa ohessa oli nuudelit.
Oheen
Oheen työstettiin paistetut nuudelit: sipulia, valkosipulia, chiliÀ, herneitÀ ja jotain sooseja.
Kommentteja jerkystÀ
Mr. Smetana: “Söin yhden raakana, eikĂ€ siinĂ€ ollut juurikaan makua. Kannattaa odottaa friteerausta, jonka jĂ€lkeen liha oli oikein maistuvaa ja mukavan rapeaa.”
Leipuri-Keijo: “Liha olisi kaivannut runsaammin suolaa, muuten oikein hyvĂ€ setti.”
LĂ€hde
Jerkyn kuivaaminen auringossa perustui ifood.tv’n reseptiin. Pastanjauhantaa oli kuivattanut lihan uunissa ja myös sitĂ€ reseptiĂ€ olisimme hyödyntĂ€neet, jos aurinko ei olisi paistanut kunnolla.
NĂ€yttÀÀ hyvĂ€ltĂ€ setiltĂ€. KĂ€rpĂ€sten hĂ€tistely kĂ€vi varmaan työstĂ€…