Jerky ja paistetut nuudelit

fritti-intro

KyseessÀ on ilmakuivattu ja friteerattu jerky eli suomalaisittain kuivattu liha.

Valmistusaika: 7 h (josta suurin osa lihan kuivattelua)

Ainekset

600 g sisÀpaistia

Marinadiin

  • Valkosipulia
  • InkivÀÀriĂ€
  • Curry-jauhetta
  • Suolaa
  • Sokeria
  • Pippuria
  • Osterikastiketta
  • Rommia

Työstö

Leikataan lihasta viipaleita poikkisyin.

Hierotaan marinadi lihan pintaan ja laitetaan se jÀÀkaappiin pariksi tunniksi. Kuten marinadeille yleensÀ tÀmÀ vaihe voisi olla huomattavasti pidempi, esim. yön yli.

Marinoinnin jÀlkeen kuivataan jerky voimakkaassa auringonpaisteessa 5 h. TÀmÀ aika olisi jÀlleen voinut olla pidempikin, mutta lopussa kÀrpÀsiÀ rupesi pyörimÀÀn liikaa ja niiden hÀtistely kÀvi työlÀÀksi. Siirryimme sisÀtiloihin setin valmisteluun.

jerky-raakana jerky-raakana2 jerky-raakana3

Friteerataan jerky ja tarjotaan se yksinÀÀn tai ohessa muuta. TÀllÀ kertaa ohessa oli nuudelit.

friteerattu-jerky

Oheen

Oheen työstettiin paistetut nuudelit: sipulia, valkosipulia, chiliÀ, herneitÀ ja jotain sooseja.

paistetut-nuudelit annos

Kommentteja jerkystÀ

Mr. Smetana: “Söin yhden raakana, eikĂ€ siinĂ€ ollut juurikaan makua. Kannattaa odottaa friteerausta, jonka jĂ€lkeen liha oli oikein maistuvaa ja mukavan rapeaa.”

Leipuri-Keijo: “Liha olisi kaivannut runsaammin suolaa, muuten oikein hyvĂ€ setti.”

LĂ€hde

Jerkyn kuivaaminen auringossa perustui ifood.tv’n reseptiin. Pastanjauhantaa oli kuivattanut lihan uunissa ja myös sitĂ€ reseptiĂ€ olisimme hyödyntĂ€neet, jos aurinko ei olisi paistanut kunnolla.


Kommentit

Yksi kommentti postaukseen “Jerky ja paistetut nuudelit”
  1. Neiti Coctailkurkku says:

    NĂ€yttÀÀ hyvĂ€ltĂ€ setiltĂ€. KĂ€rpĂ€sten hĂ€tistely kĂ€vi varmaan työstĂ€…

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: · Luontihetki: Wednesday, July 29, 2009