Lohiwellington tillipestolla
Lohi ja piiras, mikÀ voisi mennÀ pieleen? Varmaan paljonkin, mutta tÀmÀn reseptin avulla mikÀÀn ei mene. TÀÀ on Glorian Ruoka & ViinistÀ melko suoraan. SiinÀ on ollut paljon hyviÀ reseptejÀ, check it out.
Lohipiirakan aineet
Lohipiiras
- 600 g lohifilettÀ (ruodoton, nahaton)
- pieni purjo
- 400 g ruisperunataikinaa (oli kaupan pakasteesta, varmaan voisi tehdÀ itsekin)
- suolaa
- mustapippuria
- munaa (voiteluun)
- seesaminsiemeniÀ
Tillipesto
- valkosipulia (haluttu mÀÀrĂ€, esim. 2 – 5)
- tillipuntti
- 2 rkl pinjansiemeniÀ
- öljyÀ
- suolaa + mustapippuria
Lohipiiraan valmistus
Pesto
- Laitetaan kaikki tavarat blenderiin ja lisÀtÀÀn pieni mÀÀrÀ öljyÀ.
- Ajetaan tasaiseksi ja lisÀtÀÀn öljyÀ sopiva mÀÀrÀ.
Lohipiiras
- Viipaloidaan ja huuhdellaan purjo. Kuullotetaan purjo ja annetaan jÀÀhtyÀ.
- Kaulitaan sulatettu taikina levyksi ja asetetaan lohi taikinan pÀÀlle. Rouhitaan pÀÀlle mustapippuria ja haluttu mÀÀrÀ suolaa sekÀ levitetÀÀn purjot ja tillipesto lohen pÀÀlle.
- KÀÀnnetÀÀn taikina nyytiksi ja muotoillaan mahdollisista taikinan ylijÀÀmÀpaloista pÀÀlle haluttu koristelu.
- Voidellaan piiras munalla ja ripotellaan pÀÀlle seesaminsiemeniÀ.
- Paistetaan 200-asteisessa uunissa 20 – 25 minuuttia piiraan paksuudesta riippuen.
- Nautitaan, esimerkiksi uunipunajuurten, sienisalaatin ja joululimpun kera.
kyllÀpÀ nÀyttÀÀ hyvÀltÀ. mutta mitÀ lukee piiraan pÀÀllÀ? keke?
Joo siinĂ€ on “Keke” Leipuri-Keijon kunniaksi