Lohiwellington tillipestolla

Lohipiiras_valmis

Lohi ja piiras, mikÀ voisi mennÀ pieleen? Varmaan paljonkin, mutta tÀmÀn reseptin avulla mikÀÀn ei mene. TÀÀ on Glorian Ruoka & ViinistÀ melko suoraan. SiinÀ on ollut paljon hyviÀ reseptejÀ, check it out.

Lohipiirakan aineet

Lohipiiras

  • 600 g lohifilettĂ€ (ruodoton, nahaton)
  • pieni purjo
  • 400 g ruisperunataikinaa (oli kaupan pakasteesta, varmaan voisi tehdĂ€ itsekin)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • munaa (voiteluun)
  • seesaminsiemeniĂ€

Tillipesto

  • valkosipulia (haluttu mÀÀrĂ€, esim. 2 – 5)
  • tillipuntti
  • 2 rkl pinjansiemeniĂ€
  • öljyĂ€
  • suolaa + mustapippuria

Lohipiiraan valmistus

Pesto

  1. Laitetaan kaikki tavarat blenderiin ja lisÀtÀÀn pieni mÀÀrÀ öljyÀ.
  2. Ajetaan tasaiseksi ja lisÀtÀÀn öljyÀ sopiva mÀÀrÀ.

Tillipesto_sivulta Tillipesto_ainekset Tilli_pesto

Lohipiiras

  1. Viipaloidaan ja huuhdellaan purjo. Kuullotetaan purjo ja annetaan jÀÀhtyÀ.
  2. Kaulitaan sulatettu taikina levyksi ja asetetaan lohi taikinan pÀÀlle. Rouhitaan pÀÀlle mustapippuria ja haluttu mÀÀrÀ suolaa sekÀ levitetÀÀn purjot ja tillipesto lohen pÀÀlle.
  3. KÀÀnnetÀÀn taikina nyytiksi ja muotoillaan mahdollisista taikinan ylijÀÀmÀpaloista pÀÀlle haluttu koristelu.
  4. Voidellaan piiras munalla ja ripotellaan pÀÀlle seesaminsiemeniÀ.
  5. Paistetaan 200-asteisessa uunissa 20 – 25 minuuttia piiraan paksuudesta riippuen.
  6. Nautitaan, esimerkiksi uunipunajuurten, sienisalaatin ja joululimpun kera.

Lohi_taikinalla Lohi_purjo Lohipiirakka Lohipiiras_ennen_uunia_ja_seesamia Lohipiiras_valmis

Lohipiiras-lautasella


Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Lohiwellington tillipestolla”
  1. pale says:

    kyllÀpÀ nÀyttÀÀ hyvÀltÀ. mutta mitÀ lukee piiraan pÀÀllÀ? keke?

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: · Luontihetki: Wednesday, December 30, 2009