Ruismallasleipä – 3. versio
Ruisleivän valmistaminen kotona jatkuu (versio 1 ja versio 2). Reseptin eteenpäin kehittelyä.
Puolet valmiista leivästä käytetään ohjeessa “Kvassin (leipäkalja) valmistaminen“. Tästä syystä tehdään suolaton leipä.
Ainekset
- 1 kg Eldorado ruisjauhoja
- 2 dl Tuoppi kaljamallasta
- vettä
[…]
Valmistusaika: + 30h
Valmistaminen
Juuri
- 5 dl huoneenlämpöistä vettä
- 5 dl ruisjauhoja
- sekoitetaan hyvin
Nostatusta 24 h ( 16 – 16)
Taikina
Lisää juureen
- 5 dl huoneenlämpöistä vettä
- 5 dl ruisjauhoja
- 2 dl kaljamallasta
- veivaus ja vaivaus
Nostatusta 3 h
Leivonta / työstö
Lisää loput ruisjauhot. Tällä kertaa taikinasta tuli melko jöpäkkää (kiinteää).
Leivo yksi iso pökäle. Kohota liinan alla 1 h.
Paistaminen
- 200 astetta 1 h 15 min, hammastikku kokeilu, ei tarttunut mitään, leipä silti raakaa sisältä
- 200 astetta 1 h, leipä edelleen raa-ahkoa sisältä, maku hyvä kuten aina
Kommentit
- Leipuri-Keijo: “Ensi kerralla laitan taikinaan jo ennen nostatusta enemmän jauhoja”
- Mr. Smetana: “Ensi kerralla ei ruveta hätäilemään leivän kanssa vaan annetaan sen paistua kunnolla ennen kuin aletaan leikkaamaan.”
- Leipuri-Keijo: “Mikä ongelma? Eikö leipää voi testata? Taikina oli kuivempi ja leipä ehkä ohuempi.”
- Mr. Smetana: “Ensi kerralla eri reseptillä. Tässä ilmeisesti aivan liian vähän jauhoja.”
Kommentit
2 kommenttia postaukseen “Ruismallasleipä – 3. versio”Trackbacks
Tsekkaa mitä muut sanovat...[…] Ruisleivän leipominen jatkuu. […]
[…] annosta ruismallasleipää (suolatonta) 100 g sokeria 25 g hiivaa (laitetaan 1 pussi kuivahiivaa) 25 g rusinoita 3 l vettä […]