Ruismallasleipä – 3. versio

Ruisleivän valmistaminen kotona jatkuu (versio 1 ja versio 2). Reseptin eteenpäin kehittelyä.

Puolet valmiista leivästä käytetään ohjeessa “Kvassin (leipäkalja) valmistaminen“. Tästä syystä tehdään suolaton leipä.

Ainekset

  • 1 kg Eldorado ruisjauhoja
  • 2 dl Tuoppi kaljamallasta
  • vettä
  • […]

Valmistusaika: + 30h

Valmistaminen

Juuri

  • 5 dl huoneenlämpöistä vettä
  • 5 dl ruisjauhoja
  • sekoitetaan hyvin

Nostatusta 24 h ( 16 – 16)

Taikina

Lisää juureen

  • 5 dl huoneenlämpöistä vettä
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 2 dl kaljamallasta
  • veivaus ja vaivaus

Nostatusta 3 h

Leivonta / työstö

Lisää loput ruisjauhot. Tällä kertaa taikinasta tuli melko jöpäkkää (kiinteää).

Leivo yksi iso pökäle. Kohota liinan alla 1 h.

leipa-kohoamaan

Paistaminen

  • 200 astetta 1 h 15 min, hammastikku kokeilu, ei tarttunut mitään, leipä silti raakaa sisältä
  • 200 astetta 1 h, leipä edelleen raa-ahkoa sisältä, maku hyvä kuten aina

valmis-leipa-ja-kasi

Kommentit

  • Leipuri-Keijo: “Ensi kerralla laitan taikinaan jo ennen nostatusta enemmän jauhoja”
  • Mr. Smetana: “Ensi kerralla ei ruveta hätäilemään leivän kanssa vaan annetaan sen paistua kunnolla ennen kuin aletaan leikkaamaan.”
  • Leipuri-Keijo: “Mikä ongelma? Eikö leipää voi testata? Taikina oli kuivempi ja leipä ehkä ohuempi.”
  • Mr. Smetana: “Ensi kerralla eri reseptillä. Tässä ilmeisesti aivan liian vähän jauhoja.”

Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Ruismallasleipä – 3. versio”

Trackbacks

Tsekkaa mitä muut sanovat...
  1. […] Ruisleivän leipominen jatkuu. […]

  2. […] annosta ruismallasleipää (suolatonta) 100 g sokeria 25 g hiivaa (laitetaan 1 pussi kuivahiivaa) 25 g rusinoita 3 l vettä […]



Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: · Luontihetki: Wednesday, May 27, 2009