Ruisleipä – 2. versio

Jatkoa osaan 1, ruisleivän valmistus.

Ruisleivän valmistaminen kotona jatkuu. Reseptin eteenpäin kehittelyä.

Ainekset

  • 1 kg Pirkka täysjyväruisjauhoja
  • vehnäjauhoa
  • vettä
  • suolaa

Valmistusaika: + 24h

Valmistaminen

Juuri

  • 0,5 l vettä
  • vajaa 300 g jauhoja

Nostatusta 21 h ( 18 – 15)

Taikina (jaettiin kahteen osaan)

1. osa

  • 1 tl suolaa
  • soijajugurttia (oli ollut kaapissa lähes pilaantumiseen asti, ts. pitkään) n. 2,5 dl – 3 dl (Soya Alpro), vatkattiin
  • 4 dl jauhoja

2. osa

  • 1 tl suolaa
  • 2 dl huoneenlämpöistä vettä
  • 4 dl jauhoja
  • veivaus ja vaivaus (Leipuri Keijon käsi sippasi)

–> 2. osasta tuli liian kuivaa, lisättiin 0,5 dl vettä

Molemmat nostatukseen 6h

Leivonta / työstö

1. osa

Loput ruisjauhot. Jäi edelleen melko löysäksi.

2. osa

Vehnäjauhoa, koska ruisjauho loppui. Tästä osasta tuli melko kiinteä, irtosi käsistä semi-ok.

Molemmista tehdään leipä ja asetetaan jauhotetulle pellille.

Paistaminen

  • 250 astetta 15 min
  • 175 astetta 1,5 h + pyyhkeen alla 10 min (melko raakaa, kuori kova –> paistaminen jatkuu)
  • 185 astetta 10 min
  • uunista lämpö pois, folio leivän ympärille ja käärintä leivinliinaan ja uuniin yöksi (ilman lämpöä)

Kommentit

  • molemmat leivät maultaan hyviä
  • Kumpikaan leipä ei täysin kypsä
  • Vehnää sisältäneen leivän kuori huomattavan kova

Ruisleivän leipominen jatkuu.


Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Ruisleipä – 2. versio”

Trackbacks

Tsekkaa mitä muut sanovat...
  1. […] Safkablogi Ruisleipä – 2. versio […]

  2. […] valmistaminen kotona jatkuu (versio 1 ja versio 2). Reseptin eteenpäin […]



Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: · Luontihetki: Friday, April 3, 2009