Ruisleivän leipominen – 1. versio
Ruisleivän valmistamisen testailua
Smetana-blogin ensimmäinen postaus, ruisleivän leipominen. Alkuun ilman smetanaa.. smetana-teemaan myöhemmin.
Ainekset
1 kg ruisjauhoja
vettä
suolaa
Valmistusaika: + 24 h
Valmistaminen
Juuri
- 0,5 l vettä
- 0,5 l Pirkka täysjyväruisjauho
18 h nostatusta (klo 21 – 15)
Taikina
- 0,5 l vettä
- 350 grammaa
- 1,5 tl suolaa
Nousemaan 5 h
Leivonta
- loput jauhoista, mitä 1 kg’sta oli jäänyt yli
- taikina jakautui puoliksi, toiseen puoleen lisättiin enemmän jauhoja. Parempi oli se, jossa oli enemmän jauhoja. Jauhot loppuivat oikeastaan kesken.
Nousemista 1 h
Paistoa
- 300 astetta, 15 minsaa
- 225 astetta, 45 minsaa
Kommentit
Molemmat leivät hyvin löysiä leivontavaiheessa.
Vähemmän jauhoja
- kuori ja pohja lähti irti, keskeltä raakaa, päältä erittäin mustaa
- maku hyvä
Enemmän jauhoja
- kokonaisuudessaan parempi, kuori ei lähtenyt enää myöhempinä päivinä irti
- maku hyvä, kovahkoa
Reseptin kehittely jatkuu seuraavassa osassa, Ruisleivän leipominen – 2. versio.
Kommentit
2 kommenttia postaukseen “Ruisleivän leipominen – 1. versio”Trackbacks
Tsekkaa mitä muut sanovat...[…] Smetana Safkablogi « Ruisleivän leipominen – 1. versio […]
[…] valmistaminen kotona jatkuu (versio 1 ja versio 2). Reseptin eteenpäin […]