Caesar-salaatti katkaravuilla

Keisarin katka-salaatti

Leipuri Keijo ei ole tÀllÀ kertaa mukana kuvioissa, mutta safka on siitÀ huolimatta erittÀin maukasta. VielÀkÀÀn ei pÀÀstÀ smetanan makuun, mutta jossain vaiheessa nÀin kÀy. Seuraavaksi kuva illan tarjottavasta, kiitos Tapsa kommenteista.

Caesar-salaatti

Caesar-salaatti

Kuten kaikki tietÀvÀt, Caesar-salaatti sai alkunsa Julius Caesarille Parmassa tarjotusta paikallisten aineiden juhlallisesta kokoelmasta: parmanjuustoa, romaine-salaatti ja anjovista. TÀnÀÀn valmistamme tuon parin vuosituhannen takaisen herkun muunnelman.

Soosi

2-3 rkl worchestershire kastiketta
4 rkl sitruunan mehua
muutama tl kapriksia
0,5 prk anjovista (= kilohailia)
3 valkosipulin kynttÀ
1 muna
parmesaania
oliiviöljyÀ

Salaatti

(Romaine-)salaattia

PÀÀlle

Paprikaviipaleita
Katkarapuja
Krutonkeja
Parmesaanilastuja

Valmistus

Paista krutongit uunissa.

Tee soosi

  • laita yhteen muut aineet paitsi muna ja suurin osa oliiviöljystĂ€, pienennĂ€ ne sauvasekoittimella
  • keitĂ€ munaa 1 minuutti ja riko se muiden aineiden joukkoon, soseuta
  • lorota joukkoon sopivasti oliiviöljyĂ€, kastike on valmis

Kasaan salaatin seuraavassa jÀrjestyksessÀ, koska se nÀyttÀÀ mielestÀni paremmalta eivÀtkÀ krutongit ui soosissa.

  • revittyĂ€ salaattia
  • paprikaa
  • soosia riittĂ€vĂ€sti
  • katkarapuja
  • kortonkeja
  • parmesaania

Nauti.

TÀtÀ ruokaa syödessÀ on helppo ymmÀrtÀÀ, miksi puoli Eurooppaakin valloittanut Caesar ihastui siihen. Tulin, nÀin ja voitin.


Kommentit

Yksi kommentti postaukseen “Caesar-salaatti katkaravuilla”
  1. Leipuri Keijo says:

    Kilohaili on parasta “anjovista”.

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: · Luontihetki: Wednesday, May 6, 2009