Caesar-salaatti katkaravuilla
Keisarin katka-salaatti
Leipuri Keijo ei ole tÀllÀ kertaa mukana kuvioissa, mutta safka on siitÀ huolimatta erittÀin maukasta. VielÀkÀÀn ei pÀÀstÀ smetanan makuun, mutta jossain vaiheessa nÀin kÀy. Seuraavaksi kuva illan tarjottavasta, kiitos Tapsa kommenteista.
Kuten kaikki tietÀvÀt, Caesar-salaatti sai alkunsa Julius Caesarille Parmassa tarjotusta paikallisten aineiden juhlallisesta kokoelmasta: parmanjuustoa, romaine-salaatti ja anjovista. TÀnÀÀn valmistamme tuon parin vuosituhannen takaisen herkun muunnelman.
Soosi
2-3 rkl worchestershire kastiketta
4 rkl sitruunan mehua
muutama tl kapriksia
0,5 prk anjovista (= kilohailia)
3 valkosipulin kynttÀ
1 muna
parmesaania
oliiviöljyÀ
Salaatti
(Romaine-)salaattia
PÀÀlle
Paprikaviipaleita
Katkarapuja
Krutonkeja
Parmesaanilastuja
Valmistus
Paista krutongit uunissa.
Tee soosi
- laita yhteen muut aineet paitsi muna ja suurin osa oliiviöljystÀ, pienennÀ ne sauvasekoittimella
- keitÀ munaa 1 minuutti ja riko se muiden aineiden joukkoon, soseuta
- lorota joukkoon sopivasti oliiviöljyÀ, kastike on valmis
Kasaan salaatin seuraavassa jÀrjestyksessÀ, koska se nÀyttÀÀ mielestÀni paremmalta eivÀtkÀ krutongit ui soosissa.
- revittyÀ salaattia
- paprikaa
- soosia riittÀvÀsti
- katkarapuja
- kortonkeja
- parmesaania
Nauti.
TÀtÀ ruokaa syödessÀ on helppo ymmÀrtÀÀ, miksi puoli Eurooppaakin valloittanut Caesar ihastui siihen. Tulin, nÀin ja voitin.
Kilohaili on parasta “anjovista”.