Sipuli-olut-keitto makkaralla, krutongeilla ja smetanalla

olutkeitto2

Sipulikeitto, olutkeitto, smetana, makkara ja krutongit keiton ohessa. PerinteisiÀ settejÀ, tÀssÀ reseptissÀ yhdistyvÀt kaikki nuo ihanat elementit.

Valmistusaika: n. 1h

Reseptin ainekset

  • 5 sipulia
  • 10 + 2 valkosipulin kynttĂ€
  • 1 chili (siemenineen)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 olut, 0,33 l (Karhu III)
  • 1 lihaliemikuutio
  • viherpippuria
  • Real-leipÀÀ krutongeiksi
  • 3 Makulihan Chigolo-makkaraa
  • smetanaa oheen
  • oliiviöljyĂ€ paistamiseen

Valmistus

  1. Viipaloidaan sipuli, chili ja valkosipuli. Ruskistetaan ne kattilassa.
  2. Pari minuuttia ennen sipulien valmistamista lisÀtÀÀn sokeri.
  3. LisÀtÀÀn joukkoon olut ja 0, 5 litraa vettÀ, lihaliemikuutio ja viherpippuri. KeitetÀÀn 45 min, satunnaisesti sekoitellen.
  4. Keiton kiehuessa valmistetaan krutongit viipaloimalla ne, kaatamalla pÀÀlle oliiviöljyÀ sekÀ puristamalla joukkoon kaksi valkosipulin kynttÀ. Paistetaan 175 asteessa vÀlillÀ sekoitellen, kunnes hyviÀ.
  5. Ennen keiton valmistumista viipaloidaan ja paistetaan makkara.
  6. Tarjoillaan valmis keitto paistetun makkaran, krutonkien ja smetanan kera.
  7. Nautitaan.

FiiliksiÀ

HyvÀ keitto ja hyvÀt lisukkeet, jotka yhdessÀ rakentavat toimivan paketin. Keitto yksin saattaisi olla hieman laimea. Kokonaisuus on siis enemmÀn kuin osiensa summa.

LĂ€hteet

InspiraationlĂ€hteinĂ€ kĂ€ytettiin Realbeer.com’in kahta reseptiĂ€:


Kommentit

Yksi kommentti postaukseen “Sipuli-olut-keitto makkaralla, krutongeilla ja smetanalla”
  1. Big Tim says:

    Aika mielenkiintoinen evÀs. pitÀÀ joskus testata

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spÀmmikommentteja tulee kansainvÀlisiltÀ tahoilta liikaa, pyydÀmme tÀyttÀmÀÀn CAPTCHAn ao. ruutuun.
NÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ kirjasinkoolla ei ole vÀliÀ.
Pahoittelut ylimÀÀrÀisestÀ vaivasta.

*




TĂ€git: , , , , , · Luontihetki: Monday, July 6, 2009