Sipuli-olut-keitto makkaralla, krutongeilla ja smetanalla
Sipulikeitto, olutkeitto, smetana, makkara ja krutongit keiton ohessa. PerinteisiÀ settejÀ, tÀssÀ reseptissÀ yhdistyvÀt kaikki nuo ihanat elementit.
Valmistusaika: n. 1h
Reseptin ainekset
- 5 sipulia
- 10 + 2 valkosipulin kynttÀ
- 1 chili (siemenineen)
- 1 rkl sokeria
- 1 olut, 0,33 l (Karhu III)
- 1 lihaliemikuutio
- viherpippuria
- Real-leipÀÀ krutongeiksi
- 3Â Makulihan Chigolo-makkaraa
- smetanaa oheen
- oliiviöljyÀ paistamiseen
Valmistus
- Viipaloidaan sipuli, chili ja valkosipuli. Ruskistetaan ne kattilassa.
- Pari minuuttia ennen sipulien valmistamista lisÀtÀÀn sokeri.
- LisÀtÀÀn joukkoon olut ja 0, 5 litraa vettÀ, lihaliemikuutio ja viherpippuri. KeitetÀÀn 45 min, satunnaisesti sekoitellen.
- Keiton kiehuessa valmistetaan krutongit viipaloimalla ne, kaatamalla pÀÀlle oliiviöljyÀ sekÀ puristamalla joukkoon kaksi valkosipulin kynttÀ. Paistetaan 175 asteessa vÀlillÀ sekoitellen, kunnes hyviÀ.
- Ennen keiton valmistumista viipaloidaan ja paistetaan makkara.
- Tarjoillaan valmis keitto paistetun makkaran, krutonkien ja smetanan kera.
- Nautitaan.
FiiliksiÀ
HyvÀ keitto ja hyvÀt lisukkeet, jotka yhdessÀ rakentavat toimivan paketin. Keitto yksin saattaisi olla hieman laimea. Kokonaisuus on siis enemmÀn kuin osiensa summa.
LĂ€hteet
InspiraationlĂ€hteinĂ€ kĂ€ytettiin Realbeer.com’in kahta reseptiĂ€:
Aika mielenkiintoinen evÀs. pitÀÀ joskus testata