Raejuustosämpylät

sampylat

Semlaa pöytään. Alla sämpylöiden resepti, tällä kertaa mukaan hieman raejuustoa makua antamaan.

Valmistuaika: 2 h

Tykötarpeet

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl 3-viljan sämpyläjauhoja
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 25 g hiivaa
  • 25 g margariinia
  • 100 g raejuustoa
  • 1 muna
  • 2 dl maitoa
  • Suolaa

Prosessi

Tehdään taikina normaaliin tapaan. Nyt hieroin hiivan ja rasvan suoraan jauhoihin ja sekoitin sen jälkeen muut tavarat joukkoon. Maito oli reilusti kädenlämpöistä, koska raejuusto ja muna tulivat suoraan jääkaapista. Annetaan kohota n. 1h pyyhkeen alla.

Kohotuksen jälkeen pyöritellään sämpylät, 8 – 12 kpl, riippuen käyttötarkoituksesta. Annetaan kohota n. 30 min pyyhkeen alla.

Lämmitetään uuni 225 asteeseen. Paistetaan sämpylöitä 15 – 20 minuuttia.

Nautitaan sopivien lisukkeiden kera.

sampylat-leivotut sampylat-ennen-uunia sampylat-uunista

Tarjoiluehdotus 🙂

tarjoiluehdotus

Jälkipyykki

Ok semlat, ei mitään superia, mutta ainakin tuoreena maistuvia. Paahtunut seesamin siemen antaa hyvää makua. Voisivat / saisivat olla kosteampia / mehevämpiä. Raejuusto ei ihmeemmin maistunut, en osaa sanoa, oliko sillä kovinkaan paljon vaikutusta makuun.

Lähde

Suuntaa antavana viitteenä käytettiin kirjaa:

Nilson, S. ja Nilson, K.L. (2000). Lämmintä leipää, Kustannusosakeyhtiö Otava, Ab Boktryck, Helsingborg, s. 92


Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*




Tägit: , · Luontihetki: Thursday, July 23, 2009