Rivarisavustus vol 2: mahtavat kylkiluut

Tällä kertaa vuorossa on sian kylkiluut eli ribit. Valmistamme vauvan selkä -kylkiluita (engl. Baby Back) barbequettamalla etelän tyyliin miedolla, epäsuoralla lämmöllä (low-n-slow -lähestymistavalla). Samalla ribit myös savustetaan. Ennen kuin tarkastellaan, mitä itse asiassa teimme, haetaan (epä)selvennystä kysymykseen, mitä on BBQ tai Southern barbeque tai Ribsit Southern BBQ -tyyliin?

Valmistusaika: ysilt√§ halliin, puolilta p√§ivin ty√∂st√∂√∂n, kolmelta savuun ja 19.30 ulos, sitte lepuutus 30 min – eli tehd√§√§n “t√∂it√§ kellon ymp√§ri ku viisari”.

BBQ – WTF?

BBQ

Debaatti BBQ:n merkityksen osalta lienee ikuinen ja m√§√§ritelm√§t lukuisia. Huolimatta eri kulttuurien omista BBQ-tyyleist√§, n√§ytt√§isi olevan niin, ett√§ nykyisin itse termi on omittu jenkkien tavalle barbequettaa matalalla ja hitaasti (low ‘n slow). Suomessa ns. perstuntuma kertoo, ett√§ termej√§ bbq ja grillaus k√§sitell√§√§n synonyymein√§.

Sanan barbecue lähteeksi mainitaan koko ruhojen tunkkaaminen hiilillä ja lähtöpaikaksi Caribian tai Itä-Intian saaristo. Wikipedian BBQ-tyylien artikkeli esittelee barbecuen olevan maailmanlaajuinen ilmiö. Tämä ei tietysti ole ihme, koska lihojen kuumentaminen hiilillä lienee vanhaa kuin taivas. Nykyisellään BBQ on Wikipedian mukaan:

“a method and apparatus for cooking meat, poultry, and occasionally fish with the hot smoke of a fire, smoking wood, compressed wood pellets, or hot coals of charcoal.”

Eli tämän nojalla voisimme sanoa BBQ = lämminsavustus (mitä ikinä se taas tarkoittaakaan).

Eräs jeppe kertoo BBQ:sta seuraavaa:

“Traditionally, slow cooking fatty or tough pieces of meat indirectly over heated coals, at temperatures of 180-260 degrees, for 5-18 hours. ¬†Some examples would be ribs, brisket, pork shoulder, whole chickens, whole turkeys, whole hogs, etc. ¬†Flavor comes from woodsmoke as it passes over the food.”

Tässä tulee esiin monta aspektia

 • puun savu antaa maun (periaatteessa itsest√§√§nselvyys mutta toisaalta BBQ != savustus?)
 • barbecuettamalla valmistetaan tietyn tyyppist√§ lihaa
 • BBQ hoidetaan ep√§suoralla tulella
 • BBQ tapahtuu tietyss√§ l√§mp√∂tilassa
 • BBQ vaatii oman aikansa

Aina on tilaa pienelle negatiivisuudelle, eli mitä BBQ ei ole? Kärjistäen:

“If your cooker involves an ELECTRIC heating element, I’m sorry but you have an OVEN!!!”

BBQ hoidetaan siis puulla, ja jos lämmönlähteenä on kaasu, ei voida puhua BBQ:sta.

Grillailu

Mik√§ on ero grillauksen ja BBQ:n v√§lill√§? Kuten yll√§ esitet√§√§n, BBQ m√§√§ritell√§√§n usein hitaasti matalalla tulella (“low ‘n slow”) valmistettaviin kokonaisiin lihoihin.

Wikipedia jatkaa edelleen

“to grill is to cook in this manner quickly, while barbecue is typically a much slower method utilizing less heat than grilling, attended to over an extended period of several hours”

Eli aika ja lämpötila Рtai lämpötila ja aika kumpi ikinä onkaan syy ja kumpi seuraus vai liekö molemmat syitä Рerottavat BBQ:n ja grillauksen.

Etelän Bar-b-que ja BBQ-skabat

Jos ajatellaan, että jenkkien Southern BBQ on low-n-slow-meininkiä, mitä muuta aiheeseen liittyy? Tää tyyli on ainakin vahvasti kilpailupainotteista, joten luodaanpa katsaus siihenkin.

Suurin BBQ-kisoja tuomaroiva taho on Kansas City BBQ Society (KCBS). Seuraavassa poimintoina BBQ-kilpailujen säännöistä BBQ-prosessiin tai raaka-aineisiin liittyviä seikkoja:

 1. BBQ-tiimiss√§ on oltava Pitmaster (“chief cook”) ja vapaa m√§√§r√§ j√§seni√§.
 2. Lämmönlähteenä voi toimia vain puu, puupelletit tai hiili. Kaasu tai sähkö ovat kiellettyjä paitsi hiilen ja puun sytyttämiseen, sekä sähkölaitteita lisäksi lisähapen antamiseen.
 3. Lihan täytyy olla BBQ-prosessin alussa raakaa. Minkään sortin esimaustamista ei sallita, pl. jotkut valmistajan settaukset.
 4. Ryöppäys, friteeraus tai sous vide ovat kiellettyjä.
 5. Ribeissä täytyy olla luu. Toisin sanoen maalaisyylinen siankylki ei ole sallittu (helposti voikin kysyä, mitä olisi ribi ilman ribiä). (Erilaisista ribien leikkauksista sallittuja ovat siis Baby Back, Spare Ribs ja St. Louis Cut.)
 6. Tuomarointi keskittyy kolmeen asiaan: ulkonäköön, makuun ja mureuteen/tekstuuriin. Näiden painotetut kertoimet kisassa ovat 0,5714, 2,2858 ja 1,1428
 7. Ribsit ei saa uida BBQ soosissa. Chunky soosi on sallittu.

Kansas City grillimeiningeistä huomattakoon siis ainakin seuraavaa

 • Ei ole itsest√§√§n selv√§√§, onko brinettely kielletty√§. Jotain valmistaja-enhanced sallitaan mutta en tied√§.
 • Pork buttin t√§ytyy olla v√§hint√§√§ 5 paunaa
 • Naudasta ainoastaan brisketti eli rinta kuuluu Kansas bbq-meininkiin

Laki on kuin se luetaan

Koska laki on aina poikkeuksetta totuus voidaan lopullinen määritelmä ottaa USA:n lainsäädännöstä. Pykälä 319.80. Liha ja lihatuotteet / barbecued meats:

“Barbecued meats, such as product labeled ‚ÄúBeef Barbecue‚ÄĚ or ‚ÄúBarbecued Pork,‚ÄĚ shall be cooked by the direct action of dry heat resulting from the burning of hard wood or the hot coals therefrom for a sufficient period to assume the usual characteristics of a barbecued article, which include the formation of a brown crust on the surface and the rendering of surface fat. The product may be basted with a sauce during the cooking process. The weight of barbecued meat shall not exceed 70 percent of the weight of the fresh uncooked meat.”

Laillisestikin BBQ on siis puulämmitteistä. Aiempiin spekseihin nähden tässä painottuu nähdäkseni :

 • suoraa tulta ja kuivaa l√§mp√∂√§
 • valmiin tuotteen pinnalla on kuori eli engl. crust tai monissa pork butti -l√§hteiss√§ mainittu bark
 • pintarasva on render√∂itynyt eli sulanut pois kuten laardi

70%:n painosääntöä pitäisin tässä yhteydessä hieman outona, mutta koska ei otettu tarkkoja mittoja tuotteesta, niin fiiliksen tueksi ei ole ns. kättä pidempää.

Barkista

Kuori on erittäin tärkeä Texas BBQ:lle, keskeinen osa sitä Рjopa niin pitkälle, että bark määrittelee Texas BBQ:n:

“Mopping, a common word used in Texas for basting, kept the meat wet and prevented drying out … When a mop is applied to meats being smoked several things happen. Moisture and usually oil are applied with some sort of seasoning, juice or vinegar. The moisture and oil keep the meat moist but eventually evaporate and circulate in the pit; leaving behind a layer of flavoring that is built up over time. This layered flavoring hardens and becomes part of the bark of the brisket. This bark coating is the hallmark of Authentic Texas Barbeque.”

Tossa mainitaan brisketti eli naudan rinta; Texasissahan nauta on keskeisessä roolissa. Barkin itsensä osalta on tietenkin sama puhutaanko naudasta vai siasta.

Ribsien keittämisestä

Tarkoittipa BBQ mitä hyvänsä, niin mainittakoon vielä, että barbequettaminen on alan miesten mukaan ainut tapa valmistaa ribit. Missään tapauksessa ribejä ei koskaan keitetä. Hämmästyttävien kylkiluiden kaveri kertoo seuraavaa:

“If you boil ribs the terrorists win.”

Mutta mitä jos ribit vie liian pitkän aikaa pelkästään grillissä? Tai jos ei irtoo tarpeeks mureita muuten? Silloin on paras keksiä jotain muuta:

“EVER EVER EVER EVER should a rib of ANY type come into contact with boiling water unless you’re making soup. ¬†If you need to boil them to make them tender, hang it up and order take-out.”

BBQ-possesta

BBQ-hommissa tehdään kerralla suhteellisen paljon; isoja lihaksia isolle posselle. Ja abaut samalla vaivalla saadaan enemmänkin tavaraa kerralla. Työläs prosessi vaatii monia henkilöitä työstämään, joten seurallisuuttakin olisi hyvä olla mukana kuvassa. Serious Eatsin haastattelemat Pitmasterit antoivatkin paljon painoa nimenomaan tälle aspektille, mm:

“Down in Alabama, barbecues last all weekend. It’s not just the meat on the grill, it’s how you spend your time and who you spend your time with. That, my friend, is barbecue.”

Tai

“[B]eing out in the backyard with good friends, having a blast.”

BBQ on siis enemmän kuin liha; se on elämäntapa.

“I guess to me it’s a lifestyle. It’s what I do, day in and day out.”

Summary

Yllä esitetyn nojalla barbeque on

Matalaa, ep√§suoraa l√§mp√∂√§ (<120 C) hy√∂dynt√§v√§ ruoanvalmistusmenetelm√§, jonka l√§mm√∂nl√§hde on puu ja tyyppimakuna savu. Menetelm√§ on “hidas” (+3h) ja siten se soveltuu ¬†parhaiten suurten ty√∂lihasten (mm. niska, rinta) ja muiden sitke√§mpien ruhonosien (ml. ribit) tai kokonaisten ruhojen valmistamiseen. K√§ytett√§vien ruhonosien rasvaisuus mahdollistaa mehev√§n lopputuotteen, jonka laatua m√§√§ritt√§√§ mm. pinnalle valmistuksen aikana muodostunut kuorikerros. Hienoimmillaan BBQ tapahtuu ryhm√§ss√§, jossa nautitaan peruskura-lagereita ja jonka j√§senist√§ yksi toimii prosessin kokonaisuudesta vastaavana kuoppamestarina.

Työstäjät

Kun speksit on saatu heitettyä, luodaan lyhyt katsaus kokoonpanoon.

Pitmaster / p√§√§kokki: Big Tim: “M√§ oon p√§√§llikk√∂ n√§iss√§ hommissa. Erilaiset apukokit yritt√§√§ t√§√§ll√§ p√§tee ja nousta Pitmasteriks, mutta en oo viel√§ n√§hny toista jannuu joka pystyy kellottaa tasasen 225 faarenhaittii 8 tuntii putkeen. Se vaatii kokemusta, mit√§ m√§rk√§korvilta ei l√∂ydy. Tuotteen laatu ratkasee ja t√§s on mun shitti.¬†Ribit on melko kompleksi projekti ja rupesin pitmastaks, koska kaikki ei t√§√§ll√§ handlaa t√§n tason juttuja.”

Tunkkari / apukokki: Mr. Smetana: “Oon puhtaasti apupojan roolissa t√§ss√§. En yrit√§ nousta kukoks t√§ll√§ paskatunkiolla enk√§ ees haluis. Tim on pari kertaa grillaillu ja nyt se luulee vittu olevansa joku BBQ-jeesus. No ihan sama, seurailen tulta ja k√§√§nn√§n kylke√§ satunnaisesti. N√§√§ hommat menee samalla tavalla kuin projektit tyypillisesti. Jos homma onnistuu, Pitmasta ker√§√§ feimin; jos ep√§onnistutaan, m√§ saan moitteet tilaajalta. Puun ja kuoren v√§liss√§ menn√§√§n siis, joskin se on kokemus, joka n√§iss√§ hommissa m√§√§r√§√§, ja jos totta puhutaan, niin sit√§ mulla l√∂ytyy enemm√§n ku er√§ill√§ muilla.”

Fiilistelij√§: Alias Lappalainen: “Kaverit flippailee aika rajusti jo t√§ss√§ vaiheessa iltaa, vaikka menn√§√§n vasta toista bissee tai jotain. Katotaan mit√§ t√§st√§ taaskin tulee – kuhan jossain vaiheessa sais jotain purtavaa. Ei hyv√§lt√§ n√§yt√§ tosin, tekeminen-bullshittaus-ratio on perseell√§√§n t√§ll√§ hetkell√§. Pakko ehk√§ heitt√§√§ joku lerssi tohon directille, ni pysyy pahin n√§lk√§ loitolla.”

Lihojen hankinta

DeZolte on alan miehiä ja Kuoppamestari oli tiedustellu siltä, minkälainen määrä kylkiluita tarvitaan per naamari.  DeZolten erikoisuus on ilmeisesti uuniribit hunaja-seesam dressingillä, mihin pitänee palailla jossain vaiheessa. Anyways, ohjeistuksena tuli, että jos babybackeistä on kyse, niin 1 kg menee per naama ja kovaan nälkään puoltoista. Mielessä oli että 1kg riittää varmaankin per naama, eli 5kg. Näillä spekseillä kaupoille.

Kuvitelkaa mieless√§nne skenaario, jossa espoolainen vesseli¬†tepastelee Hakaniemen halliin ja alkaa naama peruslukemilla l√§ssytt√§√§ jotain Spare Ribseist√§ ja ‚ÄúSt. Louis cutista‚ÄĚ. Voisiko keskustelu edet√§ seuraavaan tapaan:

 • – Moro, onko ribsei?
 • – Tuossa on Ribsej√§.
 • – Mutta nuo taitaa olla baby backej√§? (t√§ss√§ vaiheessa oli tarkoitus viel√§ hoitaa spareja)
 • – Tuossa on Ribsej√§.
 • – Tarkoitan niit√§ isompia, ei noita pieni√§.
 • – Jaa, tuolla on kylke√§, osoittaa sormella kauemmas.
 • Lihatiskill√§ makaa kokonainen iso levy luita, jossa kiinni my√∂s mojova pala lihaa.
 • – Niin, tuostahan niit√§ saisi, pit√§isi vaan ottaa tuo liha pois. Jos meinaa grillaa ribsej√§ siis
 • – Pois? Seh√§n se paras osa on. Ei noista luista saa grillaamalla mit√§√§n, palavat vain ja ovat sitkeit√§

Ei tästä tule mitään mitään.  Samaan aikaa alkaa vierestä kuulumaan huutoa. Stop, Stop. Asiakas huutaa myyjälle joka sirkkeloi luurivistöä. Leikkaaja katsoo ihmeissään ja asiakas huitoo käsillään neuvoja. Ihmiset tuijottavat.

 • – Kyll√§ niist√§ tulee jos hissukseen tekee, kaveri mutisee itsekseen puoli√§√§neen, mik√§ ei tiskin takaa her√§t√§ reaktiota.
 • – …?
 • – No otetaan noita pieni√§ ribsej√§ sitten, 5kg kiitos.

Mr Smetana: Onko ihme jos saa heikkoja ohjeita t√§llaisella l√§hestymistavalla? Kommentti olisi voinut olla ‚ÄúNyt ollaan Hakiksessa eik√§ miss√§√§ vitun saint luuiksessa, poika.‚ÄĚ Parempi tiet√§√§, mit√§ on tilaamassa. No kaiken rehellisyyden nimiss√§ t√§h√§n oon t√∂rm√§nny itsekin, ett√§ kaverit ei tied√§ bbq:sta tai low ‚Äėn slow:sta hirveesti. Esim. potkaa jos ostaa, niin jannut ei melkein suostu hyv√§ksyy, ett√§ sen voi grillaa. Ehk√§ t√§st√§ keskustelusta kotiinviemisin√§ seuraavaa

 • suomessa ribit = baby back
 • spare ribit / st. louis = sian kylki, joka tosin monesti on myynniss√§ ilman luuta

Valmistus

Savun lähteet ja polttoaine

Mr. Smetana: “BBQ siis tapahtuu puulla. Otetaan omenapuusta oksa ja ty√∂stet√§√§n siit√§ sopivaa chunkkia. Ohessa v√§h√§n haapaa. Varsinainen l√§mp√∂ siis briketeill√§.”

Big Tim: “Muutamia yo. kuvan kokoisia palasia kului session aikana.¬†Huomattakoon, ett√§ osa puusta paloi kovan l√§mm√∂n takia ja olisi pienemm√§ss√§ l√§mp√∂tilassa tuottanut enemm√§n savua.”

Weberin jytky

Big Tim: “T√§ll√§ sytytell√§√§n hiilet ja kamat sopivassa vaiheessa sis√§√§n.”

Silverskin

Smettu: “Homma alkaa oikeestaan Silverskinin eli luun p√§√§ll√§ ribin “alapuolella” eli aikanaan sian sis√§puolella olleen kalvon poistolla. Revit√§√§n se miten parhaiten l√§htee. Otan samalla irtonaiset ihrat veke kans.”

Rubaus

Big Tim: “Ty√∂st√§n rubia kehiin. Resepti oli netist√§. Taustal n√§kyy mun Pirkka-lager. H√§vett√§√§.”

Käytetään indirectii

Alias Lappalainen: “Ep√§suora l√§mp√∂ on luonnollinen ribitt√§j√§n / barbequettajan valinta. Vihdoinki p√§√§stiin t√§nne asti.”

Kosteutta

Mr. Smetana: “Laitetaan pari laatikkoo vett√§ antaa kosteutta. Kuten amerikkalainen asian saattaisi ilmaista, jury on edelleen ulkona sen suhteen, paljonko kosteutta savustustilassa itse asiassa pit√§√§ olla.”

Big Tim: “Vesiastia laitettiin tulen ylle ‚Äď olisiko pit√§nyt olla astia savustettavien alla?”

Moppi

Big Tim: “Ribien valmistamiseen kuuluu my√∂s moppaus. Soosi oli vahva dijon-painotteinen, tarkempi resepti taas netist√§. T√§s on hyv√§ kokoelma l√§llien reseptej√§, joskaan mit√§√§n noista ei taidettu k√§ytt√§√§.”

Lihojen asettelu

Big Tim: “Aluks laitettiin v√§h√§n miten sattuu,¬†sitten luut alasp√§in, lopussa lihat alasp√§in.”

Glazeeraus

Big Tim: “M√§ haluun kunnon pinnan n√§ihin. Eli viimeistely hoidetaan glazeerauksella ja se “poltetaan” kovalla direct heatilla kehiin.”

Seisotus

Big Tim: “Kun glaze on tehty, n√§√§ seisoo jonku aikaa foliossa. Sin√§ aikana grilliss√§ voi tehd√§ muuta, esim. nyyttej√§.”

Lappalainen: “T√§ss√§ pojilla nyytit vaihtaa k√§dest√§ toiseen. Miehinen tunnelma, kun kunnon p√∂tk√∂t lihaa k√§dess√§. Puolen tunnin – tunnin seisotus ja sit p√§√§st√§√§n imuttaa m√§ssyt. Vihdoinki.”

Lämpötiloista ja ylläpidoista

Big Tim: “L√§mm√∂n pito on vaikeeta, yli 300 asteen mentiin monesti. Siin√§ tapauksessa kansi auki ja hetki venailua. Kun heilunta on tasottunu,¬†tarkkaillaan l√§mp√∂√§ ja lis√§t√§√§n tarpeen mukaan koksia.¬†Moppauksen yhteydess√§ uusi briketti kehiin sillon t√§ll√∂n, yksitellen mielell√§√§n. Kannattaa huomata, ett√§ grillin eri puolill√§ l√§mp√∂tilat vaihtelee runsaasti, eli grillin kannessa oleva mittari ei kerro koko totuutta.”

Sikablogi

“Instead of fighting your cooker in an attempt to reach a specific temperature and hold steady, find out what temperature your cooker wants to cruise at. As long as it‚Äôs in the range, 210 to 280, go with it and adjust your cooking times. Your BBQ experience will be much improved.”

Valmiudesta

Millon ribi on valmista / optimaalista?

eGullet:
“[T]he KCBS instructs the judges at its cookoffs to hold up the ribs and give them a little shake to be sure that they are not “falling off the bone.” If they are, they are disqualified from the competition, going on the theory that anybody can overcook meat.”

Mr BBQ

“The rib meat should easily tug off the bone and have a firm but tender consistency.

Contrary to what is believed rib meat should not fall off the bone or be soft and mushy.”

Savurengas

Big Tim: “Smoke ringi√§ oli mukavasti, jossain palassa jopa l√§pi.”

Ohessa

Coleslaw

BBQ-soossien käyttö

Eli tehtiin siis glaze, mutta miltä se maistui?

Leipuri-Keijo seuraavana päivänä:

“Vittu t√§√§ on makeeta. T√§√§ on makeeta. Miks t√§√§ on makeeta?”

Läski-Matti


Makee-Vauva Reino

Posse: “T√§√§ on ainaki t√∂rkeen makeeta.”

Huomioita

 • Hyv√§√§, savun maku ei mennyt yli mutta olisiko mennyt, jos olisi ollut lis√§√§ savua? Alussa voisi olla aivan sairas tuprutus joskus.
 • Rubissa oli paljon sokeria, oliskohan tarvinnut olla niin paljon, varsinkin glaze huomioiden?
 • Moppaus soosissa happamuutta, mik√§ tasapainottaa rubin makeutta.

Big Tim: “T√§ss√§ grilliss√§ 5 kg ehk√§ liikaa. 3,5 ‚Äď 5 kg mahtuu tyypillisesti, varsinki jos olis ribir√§kkej√§.”

Alias Lappalainen:

“Parasta ribi√§ mit√§ oon vet√§ny. T√§ss√§ huomaa selkeesti grillauksen ja bbq:n eron. Aikanaan puhuin n√§ist√§ texasilaiselle samassa lauseessa ja se korjasi faktat. En tee sit√§ virhett√§ en√§√§.”

Smoke on..


Kommentit

2 kommenttia postaukseen “Rivarisavustus vol 2: mahtavat kylkiluut”
 1. kansainvälinen taho says:

  hyv√§ postaus, tekee niin mieli ribsi√§…t√§√§ll√§ Virginian maaseudulla ois viel√§p√§ kaupassa kunnon spare-jytkyj√§kin tarjolla (itse asiassa ihmettelen hiukan ett√§ Hakaniemen hallissa ei ollut). Mitenk√§p√§ toi mahtais onnistua avogrillill√§, mulla ois ylim√§√§r√§isi√§ grillihiili√§ jotka pit√§isi k√§ytt√§√§ pois ja olin ajatellut grillata makkaraa, mutta postauksen luettuani tuli mieleen mahdollinen ribsien grillaus? Noi soosit ja rubit ja glazet yms. kotkotukset kuulostaa v√§h√§n ty√∂l√§ilt√§ itselleni, joki ne k√§sitt√§√§kseni kuuluu kyll√§ asiaan.

  • Mr. Smetana says:

   Kiitti, internationaali.

   Hakiksen hallissa ilmeisesti olisi ollut, mihin palataan myöhemmin. Vaikuttaa, että kyse oli osto-osaamisen puutteesta. Tämähän on keskeisessä roolissa erilaisten raaka-aineiden hankinnassa.

   Lämmönlähde voinee olla mikä vaan, kunhan ei mennä liian korkealle lämmölle. Avogrillillä eri puolien lämpötilaerot muodostunevat suuremmaksi, mutta aktiivinen kääntely hoitaa homman. Jos haluaa pelkistää prosessia, niin jättäisin rubin ja glazen pois ja hoitaisin maustamisen silloin tällöin sivellyllä soosilla. Kosteutta ja makuja kuitenkin pitää olla jonkin verran ja sively sopivalla lällillä hoitaa nämä molemmat ainakin auttavalla tavalla kuntoon. Pistä joku foto, jos päädyt ribien työstöön. Toki pari makkaraa menee joka tapauksessa alkupaloiksi alemmalta ritilältä!

Haluamme kuulla kommenttisi

Koska spämmikommentteja tulee kansainvälisiltä tahoilta liikaa, pyydämme täyttämään CAPTCHAn ao. ruutuun.
Näyttää siltä, että kirjasinkoolla ei ole väliä.
Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

*
T√§git: , , , , · Luontihetki: Monday, June 25, 2012